Nekadašnji junior Bijelo-plavih bio je član sjajne generacije 1987. godišta koja je osvojila dvostruku krunu.

Tužna nam je vijest baš na blagdan Velike Gospe stigla iz Valpova. Nakon duge i teške bolesti, u 32. godini života, u svom je obiteljskom domu preminuo naš bivši igrač Marko Pavošević. Pisali smo kako je već duže vrijeme suočen s bolešću koja ga je posljednjih mjeseci potpuno iscrpila, pa je srce ovog uzornog mladića i sportaša, nažalost, prestalo kucati.

Uz NK Osijek vežu ga nastupi u mlađim kategorijama, a njegova je generacija 1987. godišta ostala upamćena po osvojenim naslovima prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa.

Svima nam ostaje u lijepom sjećanju

Krajem ožujka ove godine posjetila ga je naša klupska delegacija koju je predvodio Markov bivši trener Goran Popović. Iako i tada već teško narušenog zdravlja, Pavošević se silno razveselio poklonjenom bijelo-plavom dresu s njegovim brojem 11. U juniorima je, naime, igrao na poziciji napadača, u generaciji u kojoj su, između ostalih, bili i Vedran Nikšić, Ivan Miličević, Josip Tadić, vratar Ivan Kardum, njegov Bizovčanin koji mu je bio i veliki prijatelj...

Svojedobno je bio i mladi reprezentativac Hrvatske, no spletom okolnosti ipak nije potpisao profesionalni ugovor s Osijekom nego ga je nogometni put odveo u nižerazredne klubove: Olimpiju, Suhopolje, Torpedo, Višnjevac. U svakoj je sredini bio omiljen zbog svoga ponašanja i odnosa prema svima koji su ga okruživali, stoga ćemo se našeg Marka svi uvijek rado sjećati.

Veliku je ljubav posvećivao svojoj obitelji, supruzi Marini i trogodišnjem sinu Emanuelu kojima, kao i cijeloj obitelji i rodbini dragoga pokojnika, NK Osijek izražava duboku sućut. Pokop će biti u njegovom rodnom Bizovcu, u četvrtak, 16. kolovoza u 17,30 sati.