U petak navečer, zatim i cijelu noć te u subotnje jutro odvijat će se već tradicionalna manifestacija udruge „Breza“.

Udruga za rad s djecom i mladima „Breza“ nastavlja tradiciju organizacije i održavanja velike manifestacije „Zemlja bez granica“. Ovogodišnji program nosi naziv „Osijek 24 sata“ i  bit će upriličen u petak 31. kolovoza i u subotu, 1. rujna. Cilj je ovaj puta predstaviti pozitivne resurse grada na Dravi: njegovu otvorenost, snagu, inovativnost, energiju, kulturu i ostalo.

Bit će organizirane razne igraonice, inovativne izložbe, performansi, koncerti, umjetnički i sportsko-rekreativni sadržaji za sugrađan(k)e svih generacija. Sudjelovanje su potvrdile i brojne udruge, plesni klubovi, škole i fakulteti, a upoznat ćemo i zanimljive domaće i inozemne umjetnike.

Darivanje kavom i doručkom

Nogometni klub Osijek će također sudjelovati u ovoj lijepoj priči i to u akciji „Noćne gerile“ koja je namijenjena svima koji upravo noću održavaju naš grad i čine ga ljepšim i sigurnim te pružaju pomoć i podršku sugrađanima kroz rad u njihovim službama. Njih će se darivati kavom i doručkom, u što se rado uključio i naš trener Zoran Zekić. Akcija će potrajati od ponoći, pa do pet sati ujutro. Inače, očekuje se da će kroz „Zemlju bez granica“ ovaj puta proći više od 2000 djece i njihovih voditelja, vrijednih volonterki i volontera.