Naš je Klub i ove godine sudjelovao na zanimljivoj manifestaciji u organizaciji OŠ Frana Krste Frankopana.

I ove je godine Nogometni klub Osijek sudjelovao na Sajmu slobodnog vremena u organizaciji Osnovne škole Frana Krste Frankopana. Osim učenika, njihovih roditelja i nastavnika, bilo je dosta onih koji su imali mogućnosti predstaviti svoje aktivnosti u nešto više od sat vremena predviđenog programa.

Zaista je veliko zadovoljstvo vidjeti ovakav odaziv onih koje smo zvali na ovu manifestaciju. Pozvali smo 34 udruge koje se bave različitim aktivnostima, a 31 nam se odazvala što govori da je i druga strana bila itekako zainteresirana za prezentaciju svoga rada, istaknula je koordinatorica ovoga projekta, nastavnica Vlatka Benki-Brkić.

Ideja krenula od Vijeća učenika

Sami učenici su također razmišljali na koji način doći do nekih konkretnijih spoznaja o tomu što i kako rade određena sportska i druga društva i kako kako im se približiti. Benki-Brkić je pojasnila:

Ideja je krenula od Vijeća učenika naše škole. Pričali smo na jednom sastanku kako se djeci nudi svašta, a mnogo njih ne zna kako doći do tih udruga, kako im pristupiti. Tako smo još u lipnju ove godine došli na ideju da na jednom mjestu omogućimo pravu prezentaciju. Stoga smo se odlučili napraviti ovaj Sajam slobodnoga vremena na kojem nisu sudjelovale samo sportske, nego i druge udruge. Svi su prikazali da se u našem gradu djeca zaista imaju čime baviti.

U OŠ F.K. Frankopana posebno su zadovoljni suradnjom koju su ostvarili s Nogometnim klubom Osijek…

Već duže vrijeme surađujemo ne samo na ovom projektu. Bilo je puno međusobnih druženja i posjeta, učenici to uvijek iskoriste za fotografiranje i autograme i hvala vam što i o tomu vodite računa.

Boban voli druženja s djecom

Treneri iz naše Škole nogometa su organizirali i pokazni trening za školarce, a došao je i naš napadač Gabrijel Boban:

Stvarno ima puno djece i uvijek je lijepo doći podružiti se s njima. Stoga se redovito i odazivam ovakvim manifestacijama. Divno je kada se djevojčice i dječaci skupe u velikom broju i kada se možemo podružiti s njima na igralištu. Njima je drago kada nas vide, a i nama je ugodno i zabavno. Osobno mi je to uvijek zadovoljstvo i rado se odazivam takvim pozivima.

Boban je odgovorio i na pitanje kada bi se mogao vratiti u momčad i staviti na raspolaganje stručnom stožeru:

Nadam se da ću za nekih dva tjedna biti sa suigračima i da ću se nakon gotovo jednomjesečne stanke vratiti na zeleni teren.