Mališane su prije treninga dočekali Škorić, Bočkaj i Tomelin, a potom su naši mali gosti upoznali i ostale prvotimce.

Polaznici Dječjeg vrtića Kockica iz Cvjetnog naselja posjetili su Nogometni klub Osijek i upoznali se s našim nogometašima. U pratnji svojih odgojiteljica došli su u Gradski vrt, baš uoči treninga Bijelo-plavih. Uz teren su ih posebno pozdravili kapetan Mile Škorić te Petar Bočkaj i Gutieri Tomelin koje su mališani ispitivali sve i svašta, pa smo se svi zajedno dobro i nasmijali. Bilo ih je dosta i u majicama, odnosno malim dresovima našeg Kluba, a jedan je dečkić nosio dres Brazila što je Gutija, dakako, posebno oduševilo.

Djeca se animiraju za bavljenje sportom

Ušli su naši mali i dragi gosti u svlačionicu, otpjevali igračima i trenerima svoju pjesmicu o listopadu i jeseni, a oni su im uzvratili klupskom himnom „Grad na Dravi danas slavi“. Voditeljica Biljana Buljan, inače vjerna navijačica Osijeka s istočne tribine, ispričala nam je kako u njihovom vrtiću provode projekt „Prijateljstvo kroz sport“.

Nastojimo na taj način što više djece uključiti u različite sportske aktivnosti. Dovodit ćemo i sportaše i trenere kako bi bili pravi demonstratori, a planiramo obići više sportskih terena i borilišta. Pozvati ćemo u goste i naše bivše polaznike koji su se iskazali i postali uspješni, poput bivšeg igrača NK Osijek i sadašnjeg trenera Vedrana Nikšića i još nekih mladića iz borilačkih sportova. Svakoga jutra provodimo i tjelovježbu te se želimo na pravi način uklopiti u ritam našeg grada. Inače, imamo ukupno 54 polaznika u dvije dobne skupine, istaknula je Buljan.