Predlimači i limači iz HNK Mitnica odigrali su i utakmice s Osijekom, a imali smo i goste iz Centra „Ivan Štark“.

U posjetu Nogometnom klubu Osijek bila su djeca iz vukovarskog HNK Mitnica. Osim obilaska stadiona, odigrali su i dvije prijateljske utakmice i to uzrasti predlimača i limača. Inače, naš prvoligaš je u travnju ove godine gostovao na Mitnici, a ovo je nastavak započete suradnje i zasigurno lijepa uspomena dječacima iz Vukovara.

U gostima smo imali i djecu iz Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“. Kod njih se provodi projekt motiviranja djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo. Cilj je i njima omogućiti da ravnopravno s ostalima zaigraju nogomet i druge sportove na uređenim igralištima…

Istaknuti značaj tjelesne kulture

Pritom je bitno istaknuti značaj tjelesne kulture u smislu poticanja razvoja aktivne svakodnevice, posebice kod djece školskog uzrasta. Zbog osjetljivog razdoblja kroz koje prolaze, u potrazi za ravnotežom između djetinjstva i zrelosti, važno je da svoje slobodno vrijeme provode kvalitetno, razvijajući sklonosti prema kretanju i tjelesnim aktivnostima. U slučaju djece s posebnim potrebama itekako je značajno očuvati i stalno razvijati duh olimpizma s porukom „Važno je sudjelovati“. Stoga je i misija ovoga projekta promjena svijesti kod najšire javnosti prema najmlađim članovima našeg društva u cjelini i razvijanje drukčijeg, poticajnijeg pristupa u odnosu na pasivnost koja je prečesto prisutna.