Nekadašnji veznjak našeg prvoligaša među onima je koji su odigrali najviše utakmica za Bijelo-plave.

Puno je igrača koji su, nastupajući za NK Osijek, ostavili neizbrisiv trag jer su u Gradskom vrtu bili godinama i to standardni u najboljem sastavu. Među njima je i danas 62-godišnji Goran Popović, koordinator u Školi nogometa našeg prvoligaša. Svojim trenerskim iskustvom i savjetima u svakom trenutku može pomoći mladom kolegi Vedranu Nikšiću koji vodi Pionire u HNL-u za mladež.

Nije ostalo još puno do mirovine. S mlađim kategorijama sam u našem Klubu počeo raditi još 1993., trenirajući puno kvalitetnih igrača koji su kasnije ostvarili zapaženu igračku karijeru, a ima među njima i državnih reprezentativaca. Rezultatski sam najveće uspjehe ostvario s juniorima 1995. i 2006. kada smo bili prvaci Hrvatske, a u ovoj drugoj godini smo osvojili i Kup, započeo je Popović svoju priču.

Livnjak koji se osjeća pravim Slavoncem

„Pop“ je rođen 1956. u Livnu, a njegov je potencijal brzo zamijetio splitski Hajduk. No, potpunu je igračku afirmaciju doživio među Bijelo-plavima za koje je igrao 12 godina!

Došao sam 1976. i od tada sam stanovnik Osijeka te se uistinu mogu osjećati pravim Slavoncem! Odigrao sam za NK Osijek više od 400 utakmica, za suigrače imao odlične nogometaše i sjajne ljude, pa je to razdoblje svakako ostalo nezaboravno.

Naš sugovornik je radeći kao klupski trener prolazio i ona najteža razdoblja, kada je sve bilo i teško i potpuno neizvjesno…

Znaju naši navijači da je bilo i onih dana kada se mjesecima nije primala plaća, ali nas nije izdalo strpljenje jer volimo ovaj Klub. Bilo nas je onda puno manje nego sada, radili smo u neusporedivo težim okolnostima, pa se sjećam kako sam čak i osobno traktorom razbijao led na pomoćnom terenu da bi se moglo trenirati. Ovo danas je bajka u odnosu na ta vremena!

Osjećaj kao da radi – u Bayernu!

Dotaknuli smo se u razgovoru aktualne situacije u Gradskom vrtu i uvjeta u kojima se sada radi, počevši od seniorske momčadi, pa do najmlađih selekcija…

Ogromna je to razlika. Ljudi koji su preuzeli NK Osijek su ga doslovno podigli iz „mrtvih“ i ponovno učinili ozbiljnim i konkurentnim, vrativši mu nekadašnji rejting. Prošao sam puno u ovoj sredini, a sada se osjećam kao da radim u jednom Bayernu! Vratili smo i mnoge navijače koji su prijašnjih godina bili prilično pasivni uslijed svega što je pratilo rad i rezultate Kluba.

I Škola nogometa je organizirana puno kvalitetnije, što je također vrlo bitno:

Drago mi je što se o mladima skrbi tako ozbiljno i odgovorno. Puno su nam veće i mogućnosti u dovođenju i selektiranju novih igrača koji se sada i sami nude Osijeku jer prepoznaju sve ovo o čemu govorim. To je veliki dobitak za nas, a mogu zamisliti što će tek biti izgradnjom Kampa na Pampasu i novog stadiona…

„Zekić se razvio u odličnog trenera“

Na kraju smo pitali Popovića i za dojmove glede onoga što pokazuje naša prva momčad na terenu. Komentari su mu vrlo pozitivni:

Jako sam zadovoljan trenerom Zekićem, načinom na koji on to vodi i onim što je uspio ostvariti. Drži i naše dečke na okupu, nismo poput nekih drugih klubova koji zapostavljaju svoju djecu. Zorana sam trenirao i baš mi je drago da se razvio u odličnog trenera koji zna što hoće i na koji način to ostvariti. Osim toga, jako je dobra osoba, pošten u svom pristupu prema svima. Ne treba brinuti za NK Osijek, u sigurnim je rukama u svakom pogledu.