Sokol Berak je osnovan 1997. godine na inicijativu hrvatskih branitelja, većinom pripadnika 5. gardijske brigade.

U nedjelju ćemo, na utakmici s Hajdukom, imati drage sportske prijatelje. U Gradski vrt organizirano dolazi SNK Sokol Berak s polaznicima svoje nogometne škole. Klub je osnovan 1997. godine, na inicijativu hrvatskih branitelja, većinom pripadnika 5. gardijske brigade “Sokolovi” po kojoj je i dobio ime.

Povratkom u Berak obnovili smo igralište i svlačionice  te započeli s natjecanjem u Trećoj Županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko-srijemske županije. Od tada smo u kontinuitetu aktivni, a posebnu pozornost posvećujemo djeci. U Klubu trenutno trenera tridesetak dječaka i djevojčica do 14 godina iz našeg mjesta i okolnih sela dok nam se seniori natječu u Drugoj ŽNL, ističe Gabrijel Kujundžić, jedan od klupskih osnivača.

Postaju dio velike obitelji NK Osijek

Podršku i pomoć u radu ovog mladog sportskog kolektiva pruža i Nogometni klub Osijek. Stoga su u SNK Sokol Berak sretni i, kako sami kažu, počašćeni što će kao posebni gosti nazočiti derbiju. Njihovi će mladi članovi izaći i s nogometašima Osijeka i Hajduka na teren.

Ovu priliku želimo iskoristiti kako bismo se zahvalili cijelom rukovodstvu Bijelo-plavih na čelu s gospodinom Meštrovićem. Prvoligaš nam je konkretno pomogao u posljednjih nekoliko godina i uvelike nam olakšao funkcioniranje. NK Osijek je pokrenuo cijelu nogometnu Slavoniju i Baranju, pa tako i nas. Stoga ćemo se svi učlaniti u Bijelo-plavi klub i time pokazati našu zahvalnost i ponos što postajemo dio velike obitelji Nogometnog kluba Osijek, napomenuo je Kujundžić.