Na Trgu Ante Starčevića već tradicionalnom okupljanju pridružili se i nogometaši našeg prvoligaša.

I Nogometni klub Osijek ovoga se četvrtka pridružio obilježavanju Međunarodnog dana osoba s Down sindromom. Naime, datum 21. ožujka predstavlja tri reprodukcije 21. kromosoma što je glavno genetsko obilježje osoba s ovim kromosomskim poremećajem. Simbolično su svi, što je također već postala praksa na ovaj dan, imali na nogama šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti.

I naši nogometaši u različitim čarapama

Već je tradicionalno u našem gradu prigodni program upriličen na Trgu Ante Starčevića, gdje je svoj rad predstavila i Udruga za Down sindrom Osječko-baranjske županije. Ona organizirano djeluje od 2007. godine. U njoj se okupljaju uglavnom roditelji djece s posebnim potrebama kojih je 170 u našoj županiji, a u cijeloj Hrvatskoj oko 1.800. Naši su se igrači Josip Špoljarić, Danijel Lončar i Luka Kukić također pojavili s različitim čarapama na ovom okupljanju, kako bi podržali inicijativu i Grada i Županije da se ovaj dan i ove godine prikladno obilježi. Proveli su ugodno vrijeme s okupljenom djecom, a podijelili su i klupske poklone.

Dan koji se slavi kao rođendan

Mirela Tičinović, predsjednica spomenute Udruge, zadovoljno je istaknula kako su i Bijelo-plavi svojim dolaskom uljepšali druženje na središnjem gradskom trgu:

Prvi je dan proljeća, a kažemo da su naša djeca vedra i topla, da su djeca sunca. Želim se zahvaliti NK Osijeku što nas je podržao ne samo danas nego i posljednjih godina koliko surađujemo. Vidim da su to posebne emocije jer nam se djeca raduju kada im dođu nogometaši i kada ih posjete. Ovo je naš dan i zaista je veselo, mi to slavimo kao rođendan, rekla je Tičinović.