Zbog kiše i lošeg vremena čišćenje divljih odlagališta otpada odgađa se za 27. travnja.

Najavljena akcija čišćenja divljih odlagališta, koja je trebala biti organizirana ove subote, zbog vremenskih neprilika odgađa se za 27. travnja. Podsjećamo da Grad Osijek s partnerima organizira „Zelenu čistku“, jednodnevnu volontersku akciju čišćenja divljih odlagališta. Ona će se istovremeno odvijati u nekoliko gradova u Republici Hrvatskoj, ali i diljem Europe. Inače, prva „Zelena akcija“ provedena je 2012. godine kada je 41.558 volontera prikupilo 3.746 tona otpada.

Utjecati na svijest građana

Cilj ove akcije je osvijestiti građane o važnosti primarnog odvajanja otpada, okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja ilegalno odloženog otpada. Također, bitno je podignuti svijest o važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta. Očekuje se stotinjak volontera iz osnovnih i srednjih škola, sportskih klubova, ali i zainteresiranih građana koji zajednički žele doprinijeti čišćem i ljepšem Osijeku.

Besplatne ulaznice za derbi s Dinamom

Svoj će doprinos dati i Nogometni klub Osijek koji će sve oni koji se odazovu pozivu darivati besplatnim ulaznicama za skorašnji derbi HNL-a s Dinamom u Gradskom vrtu, a osigurali smo i osvježenje za sudionike spomenute akcije. Organizatori i ovim putem pozivaju sugrađane da im se pridruže 27. travnja u Podravlju.