Redovito se 2. svibnja prisjećamo našeg bivšeg vratara koji je u Gradskom vrtu u kratkom vremenu osvojio brojne simpatije.

Drugog dana svibnja redovito se prisjećamo prerano preminuloga Ivana Turine, ovaj puta na šestu godišnjicu njegove smrti. Dobrodušni Turina jedno je vrijeme bio čuvar mreže našeg prvoligaša, u čije redove je stigao na posudbu iz Dinama. Kakav je dojam pritom ostavio - najbolje svjedoči činjenica da je dobio nagradu „Kohortino srce“ za najsrčanijeg prvotimca Bijelo-plavih. Dakle, ne samo da se iskazao svojim obranama, nego i odnosom prema Klubu i navijačima što oni posebno cijene.

Preminuo od zatajenja srca

Bilo je to na kraju sezone 2002/2003., kada se popularni „Joja“ oprostio od suigrača i Osijeka. Nažalost, preminuo je u snu 2013. godine u svom stanu u Stockholmu, od zatajenja srca. U to je vrijeme bio vratar švedskog prvoligaša AIK-a gdje je također svima ostao u najljepšim uspomenama. Iako je svega 17 puta nastupio za NK Osijek u samo jednoj polusezoni osvojio je simpatije svih s kojima je u to vrijeme igrao i surađivao u Gradskom vrtu i uvijek ćemo ga se rado sjećati.