Predsjednik Bijelo-plavih bio je gost zanimljivog projekta našeg Sveučilišta, pričajući o svom poslovnom putu.

Od 13. do 17. svibnja održava se Tjedan karijera Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Njegov je cilj razvoj karijere studenata, ali i njihovo povezivanje s poslovnim sektorom. Tjedan obuhvaća niz aktivnosti: radionice, okrugle stolove, tribine i predavanja u suorganizaciji znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica osječkog Sveučilišta. U tom programu je i „Karijerni korzo“, održan u srijedu, 15. svibnja, u prizemlju Agrobiotehničkog fakulteta. Na njemu je, kao gost, sudjelovao suvlasnik i predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović.

„Ne radite ono što ne volite“

Govorio je o svom poslovnom putu i poduzetničkoj karijeri te izazovima koje je inicirao u svijetu businessa. Brojnim studentima koji su ga slušali poslao je jasnu poruku:

Nemojte raditi ono što ne volite niti sekunde u životu! Također, ne radite stvari u koje ne vjerujete. Slijedite sebe i budite odlučni, po nečemu prepoznatljivi, a ne tek brojka i jedni od studenata koji uplašeni dolaze na ispit. 

Neka se svatko prepozna u NK Osijek

Svima je posebno zanimljivo ono što Meštrović stvara u Nogometnom klubu Osijek za kojega je ustvrdio da je uistinu pokrenuo grad. Kao takav je prepoznat i u drugim sredinama, poručio je klupski predsjednik.

NK Osijek je pokret koji se manifestira svojim djelima i puno je širi od nogometa. Zadovoljstvo mi je raditi na tomu da se još i više proširi. Želim da se svatko iz našeg grada prepozna u Nogometnom klubu Osijek i da svatko iz ove sredine nosi naš Klub kao nešto čime se može pohvaliti bilo gdje u svijetu. Kada to uspijemo, a na dobrom smo putu, onda mogu reći da sam i osobno uspio.

Vizija je postala puno šira

Često se u poslovnom svijetu spominje riječ vizija. Meštrović se osvrnuo na to koliko je ona bitna za ostvarenje nekakvog cilja...

Možete imati viziju, no na putu svoga ostvarenja ona se mijenja jer se mijenjaju i okolnosti. Povratne informacije koje dobivate od okoline na koju utječete također vam determiniraju tu viziju. Recimo, što se Kluba tiče, početna je vizija bila znatno uža u odnosu na ovu današnju koja je puno šira te ide i u sfere mimo sporta. Mi smo već sada NK Osijek na neki način „sljubili“ i s kulturom. No, osobno želim da Klub bude sociološki fenomen i da, u najtežim uvjetima za postići tako teško, bude generator socijalnog optimizma.

Dodajmo na kraju da se na „Karijernom korzu“, uz štandove potencijalnih poslodavaca, našao i niz popratnih sadržaja zanimljivih studentima, ali i široj javnosti. Svoj je prepoznatljivi štand imao i NK Osijek.