Natjecanje je održano u Caffe baru „Balote“ u Donjem gradu, a nakon ljetne stanke u rujnu se kviz ponovno nastavlja.

Na zanimljivu ideju došli su prije nekoliko mjeseci naši navijači Jakov Rimac i Luka Dukić. Potrudili su se organizirati Bijelo-plavi kviz na koji su se sve mogli prijaviti, a natjecanje se odvijalo u prostorijama Caffe bara „Balote“ u Donjem gradu. Tamo je u četvrtak navečer bilo i finale na kojem su sudjelovale četiri najbolje ekipe iz prethodnih kvalifikacija koje su održavale četvrtkom u večernjem terminu. Bile su četiri uvodne „runde“, a oni koji su osvojili najviše bodova došli su do same završnice i ušli u borbu za prva tri mjesta.

Sudionici pokazali odlično znanje

Najviše uspjeha imala je ekipa „Žaper u repku“ u sastavu: Luka Blagojević, Iva Bugarin, Jurica Šimović i Luka Kopić. Oni su pokazali najviše znanja i u finalu. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Anton Dedaj“, a treće „Povratak Pala Fischera“. Inače, pitanja su bila općenita o povijesti Kluba, statističkim brojkama, od igrača, trenera, golova, kartona, „Kohorte“…

Bilo je svega i svačega iz različitih razdoblja djelovanja našeg Kluba. Recimo, prepoznavanje bivših igrača na fotografijama, pogađanje klubova iz kojih su nekadašnji prvotimci dolazili u Gradski vrt, najviše od 1992. do sada, otkako je HNL-a. U svakom slučaju bilo je vrlo zanimljivo, a logično je da je sve teže bilo ponuditi točne odgovore kako je kviz odmicao i bližio se kraju. Nisu bila baš lagana pitanja, no pravi navijači to prate i vole, sjećaju se dosta toga, posebice europskih ogleda, pa su pokazali odlično znanje, pričao nam je Rimac.

Podrška Nogometnog kluba Osijek

Dodajmo da je ovu inicijativu podržao i Nogometni klub koji je darivao i tri najbolje ekipe, a to će činiti i ubuduće. Sada će, kada je kviz u pitanju, uslijediti ljetna stanka, a nastavak je planiran početkom rujna. Tada će se termin najvjerojatnije promijeniti, o čemu ćemo izvijestiti zainteresirane i na našoj web stranici. U premijernom izdanju je sudjelovalo tridesetak naših navijača, a organizatori očekuju da će ih od jeseni biti i više.