Riječ je o natjecanju „Hope for Mundial“, a sudjeluje 29 momčadi sa svih kontinenata.

Ovoga će tjedna u poljskoj prijestolnici Varšavi biti održano još jedno Svjetsko nogometno prvenstvo domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Riječ je o natjecanju „Hope for Mundial“ na kojem će sudjelovati momčadi iz ukupno 29 zemalja sa svih kontinenata. Korisnici Dječjeg doma Klasje u petak kreću na put, a u subotu i nedjelju ih očekuje vrlo zanimljivo natjecanje tijekom kojega će nastojati ostvariti bolji plasman od prošlogodišnjeg kada su bili treći u svojoj skupini.

NK Osijek je i ovaj puta pomogao

Na prigodnoj konferenciji za novinare, održanoj u Press salonu stadiona u Gradskom vrtu, ravnateljica Miranda Glavaš-Kul uvodno je zahvalila našem nogometnom prvoligašu.

NK Osijek nam zaista puno pomaže, a tako je i uoči ovog putovanja. Sama činjenica da će nastupiti toliko ekipa i da smo jedini predstavnici Hrvatske za nas je veliko priznanje i na to smo itekako ponosni. Pripremamo se cijelu godinu za ovo Svjetsko prvenstvo, da bismo u Varšavi bili što bolji i uspješniji. No, vesele nas i nova prijateljstva, zajedništvo i druženje koje nas tamo i ovaj puta očekuje.

Teška skupina za naše dečke

Trener Darko Krstin je dodao kako su Bijelo-plavi ponovno uskočili oko sportske opreme za njegove izabranike. Što se tiče protivnika, Osječani su u skupini s momčadima iz Ukrajine, BiH, Makedonije, Jordana, Nepala i Češke.

Ukrajinci su aktualni svjetski prvaci, a odlični su i Česi. Moram reći da završnog dana, u borbi za plasman, na tribinama ima jako puno gledatelja što je onda za sve poseban ugođaj. Inače, igra se mali nogomet 5 + 1 na terenu 60 x 30 metara, a dobna je granica 16 godina. Pripremili smo se koliko smo mogli i nadamo se najboljem što bi značilo da možemo izboriti plasman u četvrtfinale.

Prijam u Veleposlanstvu

U pripreme je ponovno bio uključen i kondicijski trener Mario Zelić koji je istaknuo:

Vjerujem da se možemo barem stepenicu više nego prošli puta i tako opravdati odlazak u Poljsku. Iako će biti prije svega vrlo naporno, budući da se sve utakmice u skupini igraju u jednom danu.

Inače, osječka će ekspedicija ponovno imati i prijam u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Varšavi. Vrijedno je spomena kako će se na predstojećem Svjetskom prvenstvu razgovarati i o formiranju Europske lige prvaka, što je želja mnogih sudionika, pa tako i svih u Dječjem domu Klasje.