Gosti našeg Kluba maksimalno su iskoristili provedeno vrijeme u gradu na Dravi za svoju trenersku edukaciju.

Gosti našeg prvoligaša bili su nogometni treneri iz daleke Malezije, iz tamošnje države Pohang, odnosno grada Kuantana. Nekima od njih boravak u Osijeku nije bio prvi dolazak u Hrvatsku jer je, primjerice, njihov predvodnik Muhamed Ibrahim posjetio naš grad i 2007. godine.

Kod vas smo se ugodno osjećali, bili smo među prijateljima i opet bi mi bilo zadovoljstvo doći u vaš grad i Hrvatsku. Što se nogometa tiče, mogli smo dosta toga vidjeti i naučiti jer znamo koliko ste u uspješni u ovom sportu, a hrvatski igrači popularni diljem svijeta. Želimo se educirati, pratili smo treninge mlađih kategorija, gledali utakmice, a NK Osijek nam je organizirao i zanimljiva predavanja. Na svemu zahvaljujemo našim domaćinima, istaknuo je Ibrahim.

Puno je Osječana igralo i radilo u Maleziji

Dosta je poveznica između našeg Kluba i Malezije. Naime, tamo su svojedobno igrali Ivica KuleševićRonald GrnjaKarlo Primorac, Josip MilardovićSrđan Vidaković… Trenerski su posao u toj zemlji imali Tomislav Steinbruckner i Ivo Vranješ dok se prvi u taj dio Jugoistočne Azije, još početkom devedesetih, otisnuo Marko Kraljević.

Kao jedan od klubova koji su među nositeljima kvalitete u hrvatskom nogometu sigurno smo im imali što prenijeti o razvoju mladih igrača i općenito o profesionalnom nogometu. Stoga mislim da je ovo početak jedne dugotrajnije suradnje. Oni nisu prvi puta ovdje, bili su sa selekcijama U-13 i U-14 i sada ti igrači već participiraju u njihovoj mladoj i seniorskoj reprezentaciji. Činjenica je da zaostaju u svjetskom nogometu, ali jako puno ulažu i sve više napreduju da bi uhvatili priključak sa suparnicima iz jugoistočne Azije, rekao je voditelj Škole nogometa Bijelo-plavih Ivica Kulešević.

Ništa nisu propustili

Ljudi iz našeg prvoligaša nastojali su maksimalno ispuniti vrijeme svojim znatiželjnim gostima. Stoga su im svaki dan pripremili nešto novo…

Malezijci su imali dosta sadržajan program, a pokazali su veliko zanimanje za sve što im može pomoći u njihovom nogometnom razvoju, od selekcije igrača, skautinga i trenažnog procesa do same organizacije i marketinga. Bili su na derbiju Osijek – Dinamo, gledali još nekoliko utakmica mlađih kategorija, pratili Osijek II u prijateljskom pogledu s BSK-om, ništa zapravo nisu propuštali, izjavio je jedan od klupskih skauta Ivo Vranješ.