Pjevali su učenici uz svoje učitelje i ravnateljicu, a sve je osmislila profesorica Andrea Opačak.

U prostorijama OŠ „Tin Ujević“ premijerno je prikazan video spot pjesme „Nogomet“ koju su otpjevali i snimili učenici ove škole i posvetili je hrvatskoj reprezentaciji. Imali smo ih priliku čuti ljetos na kvalifikacijskoj utakmici koju je najbolja hrvatska vrsta odigrala protiv Walesa u osječkom Gradskom vrtu, a sada je prezentacija podignuta na još višu razinu. Autorica teksta i glazbe je Andrea Opačak, nastavnica glazbenog odgoja koja je bila i inicijatorica ovoga projekta.

Pjesma je snimljena u studiju Darka Ocvirka, a video spot je nastao u produkciji Cinematica.  Imali smo vrlo pozitivnu reakciju Hrvatskog nogometnog saveza, pa nam je stigao i poziv da budemo gosti na spomenutnom nogometnom dvoboju, odigranom pred punim tribinama. Sve je za nas zaista izgledalo impresivno. Zahvaljujemo i NK Osijek koji nam je ustupio svoj teren za snimanje spota i također nas podržao, istaknula je Opačak.

Dodajmo na kraju da je pjevalo 65 učenika uz svoje učitelje i ravnateljicu Jasenku Vajdić. Za sve njih to je bilo vrlo zanimljivo i nezaboravno iskustvo..