Dugogodišnji je predsjednik NK Osijek, između ostaloga, svojedobno bio najzaslužniji za izgradnju Gradskog vrta.

Na današnji dan, 3. travnja 1967. godine, za predsjednika najpopularnijeg osječkog i slavonsko-baranjskog sportskog kolektiva prvi je puta, od svoja dva mandata, imenovan gospodin Željko Huber. Nedugo prije toga klub je preimenovan te je Slavonija postala NK Osijek, a Huber se pokazao uspješnim čelnikom Bijelo-plavih o čijem su se radu i angažmanu svi pohvalno izjašnjavali. Sigurno će se najviše pamtiti po tomu što je, ponajviše zahvaljujući njemu, stadion Gradski vrt tijekom 1977. godine izgrađen za samo tri mjeseca, odnosno u predahu između dvije natjecateljske sezone.

Nekadašnji vratar bio je i predsjednik NSH

Huber je rođen daleke 1930. godine u Babinoj Gredi i sada je 90-godišnjak! Zanimljivo je da mu se i sin i unuk također zovu Željko, a sve smo ih redovito viđali na našim domaćim utakmicama, a ovaj mlađi dvojac i na nekim gostujućim. Najstariji član ove obitelji nekada je bio vratar u belomanastirskoj Šparti, Lovoru iz Nijemaca te osječkim klubovima Hajduku i Proleteru. Potom je bio istaknuti sportski dužnosnik, o čemu svjedoči i činjenica da je 1981/82 obnašao funkciju predsjednika nekadašnjeg Nogometnog saveza Hrvatske.

Obnašao i funkciju gradonačelnika

Strastveni nogometni zaljubljenik, koji danas živi u Donjem gradu, nedaleko stadiona Olimpije, bio je i uspješan gospodarstvenik. Pamti ga se kao dugogodišnjeg direktora Vodovoda, a svakako je bitno naglasiti da je u razdoblju 1984-1985 bio i osječki gradonačelnik, odnosno predsjednik tadašnje Skupštine Općine Osijek. Uvijek su ga krasile organizacijske i rukovodeće sposobnosti, zbog kojih ga se uvažavalo puno šire od gradskih okvira. Prije tri godine Huberu je HNS dodijelio visoko priznanje „Trofej podmlatka“ za dugogodišnji rad, odnosno podizanje kvalitete nogometa u slavonsko-baranjskoj regiji. Da ga je uistinu i zaslužio svjedoči činjenica da je u najpopularnijem sportu proveo punih šest desetljeća!