U vrijeme pandemije koronavirusa velika je osječka tvrtka još jednom iskazala i brigu za one kojima treba pomoć.

Velika osječka tvrtka Saponia ne iskazuje se samo svojim poslovnim rezultatima i uspjesima nego i humanim aktivnostima. U ovo vrijeme pandemije koronavirusa Saponia i Kandit, koji također djeluje u sastavu Mepas grupe, odlučili su se na vrijednu donaciju KBC-u Osijek. Riječ je o nabavci respiratora/monitora vitalnih funkcija što u svakom slučaju pomaže u liječenju pacijenata u našem Kliničko-bolničkom centru.

Donacija i Studentskom zboru

Nadalje, Saponia je donirala svoj proizvod Bis Deziclean, sredstvo za dezinfekciju površina, Hrvatskom studentskom zboru, nositelju inicijative #StudentiPomazu. Oni se inovativno bave izradom vizira za zdravstvene djelatnike diljem Hrvatske. Ovom donacijom volonterima je omogućena pomoć u pravilnoj dezinfekciji i pakiranju gotovih proizvoda i na taj način je osigurana njihova zdravstvena ispravnost i sigurnost.

Pomoć socijalno ugroženima

Još jedna donacija Saponije pomogla je ovih dana onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naime, Saponia već niz godina surađuje s neprofitnom humanitarnom udrugom Rijeka ljubavi koja skrbi o siromašnim i socijalno ugroženim građanima i obiteljima. Poznati moto “dobro je činiti dobro” pokretač je mnogih donacija, a proizvodi Saponije, posebice u vrijeme pandemije, njihovim su korisnicima zasigurno neophodni. U vrijednoj donaciji su deterdženti i sredstva za čišćenje, a djecu su razveselili i s Kandit proizvodima kako bi im Uskrs bio ljepši.

Radnici dodatno nagrađeni

Upravo je Saponia kompanija koja baš u ovim danima slovi kao uzor ostalim poslovnim subjektima u Hrvatskoj. Učestalo doniraju i pomažu tamo gdje je najpotrebnije, vodeći računa i o svojim radnicima koji su dodatno novčano nagrađeni za uložene napore, kako bi ostatak Lijepe Naše, bio opremljen i zaštićen. Stoga je jedan od gospodarskih brendova u gradu na Dravi još jednom potvrdio brigu za sve nas. Iz uprave Saponije i Kandita naglašavaju da svakodnevno prate situaciju i da će u okviru svojih mogućnosti nastaviti pomagati zajednici.