Ivo Šušak u tri je mandata vodio Bijelo-plave i u svakome od njih je polučio uspjeh.

Baš u ovo vrijeme 1994. godine poznati hrvatski nogometni stručnjak Ivo Šušak prvi je puta prihvatio izazov u osječkom prvoligašu. Preuzeo je tada trenersku palicu od Ivice Grnje, nakon što je dva mjeseca ranije održana i izborna Skupština. Na njoj je za predsjednika izabran tadašnji župan Branimir Glavaš, a za klupskog direktora bivši dugogodišnji prvotimac i kapetan Mile Dumančić. Već iduće sezone potpuno stabilizirani Osječani su na kraju završili treći na ljestvici Prve HNL, uz napomenu da su u posljednjem kolu, gostujući kod splitskog Hajduka na prepunom Poljudu, imali čak priliku osvojiti i naslov prvaka…

Opet visok i zadovoljavajući plasman

Šušak je odstupio nedugo nakon što se iz rada Kluba povukao ranije spomenuti rukovodeći dvojac, a bilo je to početkom srpnja 1995. Točno deset godina kasnije ovaj je Zagrepčanin, rodom iz Hercegovine, započeo svoj drugi mandat u Gradskom vrtu. U Klub su se, na čelne pozicije, vratili ljudi koji su ga i u prvom navratu nagovorili da preuzme Bijelo-plave, a tada im se priključio i sportski direktor Alen Petrović. Ivo je u ondašnjim okolnostima morao uigravati novu momčad, sastavljenu gotovo odreda od domaćih igrača. Stoga je plasman na četvrto mjesto u javnosti na kraju ocijenjen čak i iznenađujućim uspjehom. Spletom određenih okolnosti ugledni je trener odlučio napustiti kormilo početkom jeseni 2006., nikako ne uslijed nekakve rezultatske krize jer je Osijek u to vrijeme zauzimao visoku, treću poziciju.

Uspješna misija spašavanja

Najtežu zadaću u gradu na Dravi Šušak je imao u sezoni 2015/16. Došao je nakon tek jednog odigranog kola u drugom dijelu prvenstva, u trenutku kada su Osječani bili posljednji na ljestvici.  Borba za opstanak bila je teška, no momčad je dobro odgovorila na terenu i sačuvala status u najjačem hrvatskom nogometnom razredu. Uistinu se može reći kako je Ivo Šušak zasigurno jedan od uspješnijih kormilara našeg prvoligaškog broda, a u Osijeku i diljem Slavonije je u sva tri mandata stekao i veliki broj prijatelja i štovatelja. Stoga će u ovoj sredini uvijek biti rado viđen i dobrodošao.