Upravo je 30. svibnja 1999. godine NK Osijek osvojio svoj dosad jedini trofej, pobjedom u finalu Kupa protiv Cibalije.

U povijesti Nogometnog kluba Osijek datum 30. svibnja zauzima posebno mjesto. Na Dan državnosti 1999. godine u zagrebačkom Maksimiru Bijelo-plavi su osvojili dosad jedini trofej, slavili su u Kupu Hrvatske. Protivnik im je bila vinkovačka Cibalia, što je uistinu bilo specifično da se u finalu nađu dva slavonska prvoligaša, dugi niz godina i veliki rivali. Rezultat je na kraju bio 2:1 i Osječani su se kući vratili pjevajući, uz nezaboravan doček na Trgu Ante Starčevića. „Rabuzinovo sunce“ zasjalo je u gradu na Dravi i lijepo je toga se prisjetiti uoči dvoboja s Rijekom, koji našu momčad očekuje ove nedjelje ne Rujevici…

Mitu pogodio za produžetke

U samom otvaranju utakmice Osijek je imao sjajnu prigodu za dolazak u vodstvo i vjerojatno mirniji tijek susreta. No, Beširević nije uspio kazneni udarac pretvoriti u pogodak što je prilično demoraliziralo Poklepovićeve izabranike, a Vinkovčanima dalo „krila“. Jurić je u 35. minuti uspio zatresti mrežu i dovesti Vinkovčane u vodstvo koje je su zadržali sve do 90 minute. Prethodno su im dvojica igrača morala u svlačionicu zbog dva žuta kartona, pa se praktički cijelo vrijeme igralo na njihovoj polovici terena. Osječki napadi su konačno materijalizirani u samom finišu, kada je Mitu izjednačio na 1:1, pa se krenulo u produžetke.

„Zlatni gol“ Lasića

U to vrijeme vrijedilo je pravilo „zlatnog gola“ kojega je u 97. minuti postigao Lasić za pravu erupciju oduševljenja među brojnim navijačima Osijeka koji su ispunili južnu tribinu. Tako je kapetan S. Vranješ podignuo pobjednički pokal, a uz njega su u tom dvoboju nastupili: Galinović, Lasić, Vuica, Beljan, Ergović, Beširević, Gašpar, Prišć, Perković i Bubalo. S klupe su još u drugom poluvremenu ušli J. Vranješ, Mitu i Surač. Ostat će nezaboravno koliko je bilo živciranja, strijepnje i nade u tom povijesnom dvoboju koji je pripao Osječanima kada su mnogi među nama već pomislili da je sve izgubljeno. Nadamo se da će ovaj puta, u polufinalnom ogledu s Rijekom, biti manje stresa, uz isti – pobjednički ishod.