Prvenstveno zahvaljujući velikom angažmanu obitelji Vekić teniski je turnir ostvario svoju sportsku i humanitarnu svrhu.

Četiri je dana Osijek bio pravi centar hrvatskog tenisa. U njemu su boravili i zaigrali najbolji hrvatski tenisači i tenisačice, također i naše legende ovoga sporta, pa je u Perivoju kralja Tomislava bilo vrlo zanimljivo. Turnir „Hrvatski Premier Tenis“ nije bio samo revijalnog karaktera u smislu povratka igranju i mečevima nakon duže stanke uvjetovane korona pandemijom. Prvenstveno je obilježen humanitarnim značajem što je potvrdila i donacija od 100.000 kuna osječkom KBC-u, kao i prikupljanje novca za pronalazak cjepiva, odnosno lijeka u borbi protiv Covida-19 u kojoj su angažirani hrvatski znanstvenici.

Šteta što nije moglo biti gledatelja

Rezultat pritom nije bio u prvom planu iako je Čiliću, Ćoriću, našoj Donni i ostalim sudionicima sigurno dobro došao i uvijek pozitivni natjecateljski duh. Bilo je važno poslati poruku da je Osijek, zahvaljujući prvenstveno obitelji Vekić, u stanju okupiti ono najbolje što Hrvatska ima u teniskom svijetu. Osim toga, medijsko je izvješćivanje i praćenje četverodnevnog programa zasigurno uvjetovalo i lijepu promociju Osječko-baranjske županije koja je institucionalno bila među središnjim pokroviteljima. Šteta je, jedino, što ovakvom spektaklu nisu mogli svjedočiti gledatelji, već samo oni malobrojni sretnici koji su imali priliku biti među uzvanicima i gostima, dakako uz tehničko i drugo osoblje koje je odrađivalo svoj dio posla.

Bez obzira na sve obveze, pa i umor oko organizacije sve bih ovo i ponovila jer se turnir pokazao zaista uspješnim. Ispunio je svoju sportsku i humanitarnu svrhu te bih još jednom zahvalila svojim kolegicama i kolegama što su se odazvali pozivu i došli ovom prilikom u Osijeku, izjavila je Donna Vekić.

Teniski asovi posjetili Gradski vrt

Tijekom ovoga događaja bilo je planirano da se na gradilištu novog stadiona NK Osijek na Pampasu odigra i zanimljiv Teqball turnir (nogotenis), no nije bilo sreće s vremenom, pa će realizacija dobro zamišljene ideje morati pričekati neku drugu priliku. Dakako, ukoliko bi to ikako bilo moguće s obzirom na to da je vrlo teško na jednom mjestu u isto vrijeme okupiti toliki broj poznatih imena iz svijeta sporta. Vrijedi zabilježiti da su Čilić, Ćorić, Majoli, Donna i ekipa u nedjelju posjetili Gradski vrt. Vidjeli smo ih kako barataju i nogometnom loptom, pa su ti prijepodnevni sati, tijekom završnog dana „Hrvatskog Premier Tenisa“, iskorišteni za ugodno druženje. Na kraju smo našim teniskim asovima, uz zahvalu na dolasku“, poželjeli puno uspjeha u nastavku njihovih profesionalnih obveza.

Hvala i NK Osijek na potpori, iako mi je žao što nam je kiša pokvarila event na Pampasu koji bi sigurno bio poseban. Mislim da smo napravili nešto lijepo u našoj sredini, medijski je odjek također bio odličan, a sretni smo i zbog donacije KBC-u, zaključio je Donnin otac Igor Vekić.