Popularni festival ekstremnog sporta u Osijeku održava se unatoč specifičnim okolnostima pandemije Covid-19.

Unatoč svih poteškoćama glede pandemije Covid-19, Pannonian Challenge ni ove godine nije izostao. Naprotiv, sve prepreke su preskočene, pa je ovaj popularni festival ekstremnih sportova krenuo u svoje 21. izdanje. U najbolje opremljenom skate parku u ovom dijelu Europe, na lijevoj obali Drave okupilo se dvjestotinjak natjecatelja iz brojnih europskih zemalja koji će pokazati svoje znanje u već prepoznatljivim disciplinama. Ovaj puta, nažalost, publike neće biti iz poznatih razloga, ali će ljubitelji ove manifestacije sve moći pratiti u programu Sportske televizije na RTL.hr te na društvenim mrežama.

Ovaj puta bez publike

Dakako u ovakvim okolnostima nije bilo nimalo jednostavno organizirati ovakav sportski događaj kojega prati i prigodni glazbeni program, kao i svih prethodnih godina.

Svjedoci smo da se diljem Europe i svijeta otkazuju brojni događaji i manifestacije. Međutim, zahvaljujući predanom radu cijelog našeg tima, partnerima s puno razumijevanja i svima koji su bili danonoćno angažirani u pripremi još jednog Pannonian Challengea, spremno smo dočekali nove izazove. Nakon brojnih konzultacija sa stručnjacima i partnerima odlučili smo održati događaj bez prisutnosti gledatelja. Znamo da će ovu odluku naša publika razumjeti jer želimo poslati poruku da biti ekstreman ne znači biti neodgovoran. Prilagodili smo se novonastaloj situaciji i usprkos svemu u Osijek su došli najbolji europski extreme sportaši. Stoga ćemo biti jedino svjetsko natjecanje koje će se održati u urbanim sportovima na ovoj razini. Pohvalio bih i suradnju s NK Osijek, budući da zajednički i nadalje promoviramo nove vrijednosti, mlade, sport općenito i zajedništvo. Obostrano nam je u cilju razvoj lokalne zajednice, istaknuo je Jurica Barać, direktor Pannonian Challengea.

Najveća medalja na svijetu

Zanimljivo je istaknuti kako su organizatori ove značajne i vrlo popularne manifestacije poklonili gradu Osijeku najveću medalju na svijetu za, kako je istaknuto, ekstremnu podršku u provedbi ovoga natjecanja. Medalja je poklon svim sugrađanima, dosadašnjim brojnim posjetiteljima Pannoniana, volonterima, partnerima, organizacijskom timu, medicinskom osoblju i medijima, svima koji su i u novonastaloj situaciji odlučili biti dijelom ovog prepoznatljivog događaja. Program Pannonian Challengea započeo je 12. kolovoza i trajat će do 16. ovoga mjeseca, a sve pojedinosti i raspored možete pronaći na službenoj stranici ovoga eventa.