Žaper, Todoroski, Mekić i Kuprešak prvi su branili nacionalne boje ovog tjedna.

Hrvatska U-21 reprezentacija u Varaždinu je ugostila Grčku te nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2021. otvorila uvjerljivom pobjedom od 5:0. Mihael Žaper odigrao je posljednjih 12 minuta susreta, nakon što je u igru ušao umjesto strijelca prvog pogotka, Nikole More. Za Hrvatsku su još, po dva puta, zabijali Lovro Majer i Petar Musa. Sljedeću utakmicu Hrvatska igra za tri dana u Češkoj, kod trenutno vodeće reprezentacije Skupine 4 s 14 bodova iz 6 susreta. Grčka ima 10 bodova iz 5 utakmica, a iz isto toliko utakmica Hrvatska je osvojila 9 bodova te se nalazi na 3. mjestu.

Todoroskom 90. minuta protiv Španjolske

Svoj put prema plasmanu na Europsko prvenstvo nastavila je i U-21 reprezentacija Sjeverne Makedonije čije nacionalne boje brani naš Todor Todoroski. Makedonci su u svojoj petoj utakmici kvalifikacijskog ciklusa ugostili Španjolce, koji su došli do minimalne pobjede od 0:1 pogotkom iz kaznenog udarca u 83. minuti. Todorov suigrač Mitrovski u 88. je minuti imao priliku za poravnanje rezultata, također iz kaznenog udarca, no rezultat se ipak nije promijenio. Sjeverna Makedonija nalazi se na trećoj poziciji sa sedam bodova, jednim manje od drugoplasiranog Izraela dok Španjolci uvjerljivo drže prvo mjesto sa 16 bodova iz šest susreta.

Hrvatska U-19 nadigrala Bugarsku

Međunarodni prijateljski turnir u Svetom Martinu na Muri otvorile su U-19 reprezentacije Hrvatske i Bugarske, a na kraju susreta slavila je naša reprezentacija. Susret je praktički bio riješen već u prvom poluvremenu, jer je Hrvatska s dva gola Marina i jednim Zrilića imala prednost od 3:0. Na početku drugog dijela u igru su ušli Filip Mekić i Mihael Kuprešak, a gosti su u posljednjih 10. minuta susreta uspjeli smanjiti rezultat na konačnih 3:2.