Iako im je virus odgodio putovanje u Pulu, Osječani nastavljaju s redovitim treninzima, pridržavajući se epidemioloških mjera.

Kao što je već svima poznato, odgođena je naša prvenstvena utakmica 9. kola HT Prve lige koju smo u subotu trebali odigrati u gostima kod Istre 1961. Momčad nam ovoga petka nije krenula na put kako je to bilo planirano s obzirom na trenutnu situaciju glede pozitivnih na Covid-19 u redovima osječkog prvoligaša. Bit će to treći uzastopni vikend kako Osječani neće igrati u borbi za bodove (imali smo i reprezentativnu stanku prije odgode s Lokomotivom), nakon što su prethodno ostvarili sve četiri pobjede u HNL-u otkako je u Gradskom vrtu novi stručni stožer na čelu s Nenadom Bjelicom. Ritam je na ovaj način poremećen, to je naprosto činjenica, budući da je „razbijen“ prvotno utvrđeni raspored utakmica na što se, sada je očito, moramo početi navikavati…

Sve u dogovoru s epidemiolozima

Unatoč problemima s koronavirusom, Osječani redovito treniraju sa svim svojim raspoloživim igračima. Nitko od trenera u stručnom stožeru nije imao pozitivan nalaz na testiranjima, tako da s te strane nema nikakvih poteškoća. Sve što se radi u Gradskom vrtu u ovim iznova specifičnim okolnostima u dogovoru je s epidemiolozima, konkretno s ljudima iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo, posebice dr. Karlom Kožulom, voditeljem Službe za epidemiologiju. Igrači na trening dolaze s maskama i u klupskoj opremi, ne koriste se svlačionice za presvlačenje tako da nema nikakvog nepotrebnog zadržavanja u stadionskim prostorijama. Svima se po dolasku na službeni parking obvezno mjeri tjelesna temperatura, a oni koji su prethodnih dana osjetili i najmanje zdravstvene tegobe – odmah su to i prijavili te nisu izlazili na teren zajedno sa suigračima. Izvor zaraze mogao je biti bilo gdje, a svi će morati dodatno pojačati samodisciplinu i odgovornost da bi na nekim sljedećim testiranjima situacija bila povoljnija nego što je trenutno. Dodajmo na kraju da je samoizolacija završila za našeg prvog pozitivnog igrača u posljednjih desetak dana, a vjerujemo da će stanje i s onima koji su trenutno izvan stroja biti takvo da će se treninzima vratiti bez ikakvih problema.