Na današnji dan 2002. godine, u prometnoj nesreći je tragično stradao iznimno talentirani napadač Bijelo-plavih.

Godine nezaustavljivo prolaze, a sjećanja i tuga ostaju. Ovoga petka, 23. listopada, navršava se sada već 18 godina otkako nas je u teškoj prometnoj nesreći napustio Danijel Popović, tada mladi i iznimno perspektivni nogometaš Osijeka. Bilo je to, dakle, u jesen 2002. na cesti Dalj – Vukovar, kod Borova Sela, kada se u večernjim satima ugasio život prvotimca Bijelo-plavih i vrlo istaknutog člana U-21 reprezentacije Hrvatske.  Ostaju nam u sjećanju njegove igračke vrline, brzina i prodornost prije svega, uslijed čega su mu mnogi u ono vrijeme predviđali kako će ostvariti zapaženu karijeru, pa i transfer u neku jaku europsku ligu...

Naprasno prekinuta obećavajuća karijera

Prije dolaska u Osijek Danijel je igrao u redovima ondašnjeg drugoligaša Vukovara '91 za kojega je samo u jednoj polusezoni uspio postići čak 22 gola u svega 15 odigranih utakmica! Stoga i ne čudi što su ga zamijetili skauti francuske Bastije  koja ga je odmah angažirala. Iako cijelu drugu polusezonu nije nastupao na drugoligaškim travnjacima u Hrvatskoj, ostao je najbolji strijelac u tom stupnju natjecanja što je svakako raritet i dovoljno govori o kvalitetama mladića koji je na velikoj sceni tek trebao potvrditi svoju klasu i napraviti nešto veliko u nogometom svijetu. Nažalost, za NK Osijek je Popović odigrao samo deset susreta i u tom je kratkom razdoblju postigao četiri pogotka. Strijelac je bio i u svom posljednjem nastupu za našu momčad, 19. listopada s Cibalijom u Vinkovcima, no prerana i tragična smrt ga je naprasno zaustavila u neupitnom igračkom usponu.

Sjajan i u mladoj reprezentaciji Hrvatske

Odlične predstave lijevokrilni je napadač pružao i u mladim hrvatskim vrstama o čemu najbolje svjedoči i njegova statistika. U reprezentaciji je zaigrao šest puta i pritom zabio šest golova. Bila mu je to, uz zapažene nastupe u Osijeku, sjajna preporuka za neki unosniji inozemni transfer o kojemu se „šuškalo“ već  i te 2002.godine. No, zlokobna sudbina ugasila je jedan mladi život, neutješna je ostala njegova obitelj, a tužna srca svi oni koji su ga poznavali, pa i samo gledali na nogometnim terenima. Na mjestu njegove pogibije postavljena je spomen-ploča u travnju 2018., a tom su događaju nazočili i predstavnici NK Osijek. U znak sjećanja na ovog neprežaljenog mladića koji je još toliko toga trebao dati i uživati bilo da je riječ o nogometu ili životu općenito.