Kapetan Osijeka je protiv moćnog Portugala pokazao kako i nadalje zaslužuje povjerenje izbornika naše nacionalne vrste.

Naš kapetan Mile Škorić odigrao je u utorak navečer u Splitu utakmicu koju će zasigurno zauvijek pamtiti. Zaigrao je u početnoj jedanaestorici hrvatske reprezentacije i to u vrlo bitnoj utakmici protiv europskog prvaka Portugala u Ligi nacija. Na terenu je stoper Osijeka proveo svih 90 minuta i bio jedan od najsigurnijih igrača u redovima „Vatrenih“ unatoč pomalo nesretnom porazu od 2:3 (dvostruki strijelac bio je Kovačić) do kojega je došlo u posljednjim minutama susreta na Poljudu. Iako je izgubila utakmicu, Hrvatska je ostala u elitnoj skupini ovoga natjecanja, budući da je Francuska očekivano svladala našeg izravnog konkurenta Švedsku.

Nimalo impresioniran svjetskim zvijezdama

Mile je bio uz Lovrena u užoj obrani ispred vratara Livakovića i često je dolazio u dvoboje s planetarno popularnim Ronaldom i drugim portugalskim zvijezdama poput Felixa i B. Silve iz ponajboljih europskih momčadi. Pritom je djelovao mirno i sigurno, kao i uvijek srčano uz jednostavna rješenja, nimalo impresionirano bez obzira na svu odgovornost i zadaću koju je imao. U mnogim komentarima nakon ovoga ogleda Škorić se spominje u kontekstu onih koji su sasvim zadovoljili po svim kriterijima u vrednovanju učinka svakog igrača, pa s velikim zadovoljstvom i mi u NK Osijek možemo zaključiti kako je potpuno opravdao ukazano povjerenje izbornika Dalića. Prethodno je odradio samo jedan trening s kolegama iz nacionalne vrste, budući da mu je pretpoziv aktiviran u nedjelju navečer…

Legitimni kandidat i za odlazak na EURO

Zasigurno je drago i svim navijačima Bijelo-plavih što je osječki kapetan potvrdio da apsolutno zavrjeđuje biti u elitnom društvu hrvatskih nogometaša. Ovo mu je bio četvrti nastup za Hrvatsku, svakako i najrelevantniji da bi se stručni stožer aktualnih svjetskih prvaka mogao uvjeriti kako se na iskusnog centralnog braniča i nadalje može ozbiljno računati, pa i na Europskom prvenstvu koje nas očekuje iduće godine.

Presretan sam zbog toga što sam imao priliku odigrati jednu ovakvu utakmicu, ali ne mogu nikako biti zadovoljan rezultatom. Mislim da smo igrali dosta dobro, posebno u prvom poluvremenu kada smo imali vodstvo i još jednu veliku prigodu za povećanje prednosti. Teško je bilo u nastavku kada smo ostali s igračem manje, no opet smo se nastavili boriti i šteta što smo na samome kraju nesretno primili gol kojim je Portugal ipak došao do pobjede. Naša se reprezentacija u posljednje vrijeme nalazi u pomalo turbulentnom razdoblju, no treba ostati miran i spustiti „loptu na zemlju“ jer ćemo zasigurno i ubuduće imati respektabilnu momčad za visoke domete. Meni je uvijek na ponos i čast zaigrati u dresu s državnim grbom, tako je bilo i ovaj puta. Sada je bilo najvažnije ostati u elitnoj skupini Lige nacija i svima nam je drago da smo u tome uspjeli, rekao je Škorić.

Dodajmo na kraju i vrlo zanimljiv podatak da je upravo Mile prvi igrač Osijeka koji je, kao njegov aktualni prvotimac, zaigrao u početnih 11 najbolje hrvatske vrste u jednoj natjecateljskoj utakmici!