Iz Crvenog križa Osijek u želji da se pomogne unesrećenima u potresu ukazuju na veliku potrebu za svježom krvi i krvnim pripravcima.

Nažalost, područje Banije, a prvenstveno gradovi Petrinja i Sisak sa svojom okolicom, teško su stradali u razornom potresu. Cijela Hrvatska je odmah reagirala, ujedinila se kao i uvijek u teškim situacijama, pa sa svih strana kreće pomoć ka ugroženom području, posebice onima koji su ostali bez krova nad glavom. Kontaktirali smo po tom pitanju i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u kojem također organiziraju slanje nužnih potrepština stradalima. No, kako su nam rekli, trenutno je najvažnije darivanje krvi! Naime, uvećane su potrebe za svježom krvi i krvnim pripravcima zdravstvenih ustanova na području grada Zagreba, što se odnosi i na sisačko područje, posebice jer je veći broj bolnica tijekom ovoga utorka ostao bez električne energije, a neke su i značajno oštećene u potresu. U takvim je okolnostima posebno bitno osigurati dovoljne količine životno neophodno tekućine za potrebe liječenja osoba kojima je sada krv kao lijek iznimno potrebna.

U četvrtak akcija u GČ Gornji grad

Stoga se umoljavaju svi koji žele i mogu pomoći na ovakav način da se jave u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC Osijek (u podrumu Klinike za ginekologiju) u navedeno vrijeme:

  • Srijeda, 30.12. od 7,30 do 18,30 sati
  • Četvrtak 31.12. od 7,30 do 16,00 sati

Osim toga, organizirana je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u četvrtak, posljednjeg dana u godini, u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad na Trgu Lava Mirskog 1 u vremenu od 9,00 do 12,00 sati. Ovo je poziv i svim navijačima i simpatizerima NK Osijek da se i ovaj puta uključe u humanitarnu akciju i pomognu potrebitima. Pokažimo i na ovaj način humanost, solidarnost i zajedništvo te se odazovimo pozivu jer time spašavamo i nečije živote!