NK Osijek u novu kalendarsku godinu ulazi hrabro i optimistično, vjerujući kako je moguće napraviti više nego ikada ranije.

Na početku ono generalno i općenito, upućeno svima. Ne ponovilo se sve ono mučno, tjeskobno i tragično. Dosta je, i previše, bilo zebnje i neizvjesnosti u kontekstu stalnih i neizbježnih pitanja kada ćemo se vratiti svojim normalnim životima, bez pandemije, prirodnih nepogoda i svih loših trenutaka iz protekle godine. Neka nam (N)ova bude drugačija u smislu da smo zdraviji i mirniji, sretniji i zadovoljniji, da bismo i u svojoj radnoj svakodnevici mogli biti produktivniji i uspješniji. Pozitivu unatoč svemu ne smijemo negdje zagubiti, vjeru u bolje i ugodnije sutra jer samo optimizam generira novu snagu i energiju da se izdignemo iznad svega i uljepšamo si dane koji su pred nama.

Uvijek je cilj izvući maksimum

Nama koji smo vezani uz sport, uvijek je cilj izvući maksimum. U tom kontekstu i NK Osijek je dočekao i započeo 2021. Temelji su postavljeni dosta ranije, mnogo je u međuvremenu i napravljeno, no želimo ostvariti i nešto više, još konkretnije. Sami smo pred sebe postavili ambiciju novog uzleta i to će nam biti vodilja tijekom cijele godine. Bijelo-plavi to mogu, potvrdu želimo i na proljeće, u nastavku dosad uspješne sezone. Pokazalo se i proteklih mjeseci da kvaliteta postoji, da se radi stručno i profesionalno, a to onda rasplamsava uvjerenje, ne samo nadu, kako se može napraviti nešto značajno. Ne razmećemo se nekim pompoznim najavama i obećanjima, čvrsto smo na zemlji i svjesni kako još puno toga moramo napraviti na putu ka onome što istinski želimo. No, isto tako, ne odričemo se nečega što bi nam u bliskoj budućnosti obilježilo klupsku povijest i učvrstilo uvjerenje da možemo puno. Više nego ikada ranije.

Spremni u borbu za veća dostignuća

Znamo da će izazova biti napretek, no veselimo im se, kao i do sada. Zapravo još i više jer nas neki novi motivi stalno vuku naprijed. U simbiozi s navijačima ne dvojimo da smo u stanju dosegnuti razinu iznad dosadašnje. Prije svega onu rezultatsku, koja je sportašima uvijek ispred svake druge. Stvoriti pobjednike i lidere nije lako, no preduvjeti u Osijeku postoje. Ne ogledaju se samo na terenu ili klupi, među glavnim protagonistima, nego i izvan nogometne arene. Očituju i u tome što je Klub uređen i stabilan, a time i spreman upustiti se u borbu za veća dostignuća. Imamo i ono na čemu nam već sada mnogi zavide. Gradimo novi, moderni stadion zajedno s kampom za mlađe kategorije čiji će završetak predstavljati najveći infrastrukturni i logistički doseg od osnutka Kluba. Na svemu tome temeljimo vjeru i optimizam, priželjkujući samo zdravlje, život u normali i ponešto sreće. Idemo nastaviti hrabro tamo gdje smo stali, učiniti ponosnima i sve one koji su srcem i dušom stalno uz nas, a nadamo se da će uskoro biti i fizički, na tribinama. Na kraju, sretna vam svima Nova, u svakom pogledu! I s našim Osijekom tamo gdje ga već dugo sanjamo.

Piše: Mario Mihić