Mladi napadač imao je odličan učinak u prvenstvu Kosova, dok je vratar Marko Malenica Poljsku zamijenio Mađarskom.

Osim što u Nogometnom Klubu Osijek ovih dana gledaju prema potencijalnim pojačanjima, analizira se i učinak onih naših igrača koji su na posudbama u drugim hrvatskim i inozemnim klubovima. Vratar Marko Malenica nije dobio pravu priliku u poljskom Lechu gdje je branio samo jednu utakmicu u nacionalnom Kupu uz još tri nastupa za B momčad kluba iz Poznana. To Marka nije moglo ni izbliza zadovoljiti, pa ga je NK Osijek usmjerio na novu posudbu, ovaj puta u redove mađarskog prvoligaša DVTK-a gdje bi trebao imati puno bolji status nego u Lechu.

Manceovih 5 golova, Caimacov s 4 asistencije

Napadač Antonio Mance u Puskas Akademiji je u 13 susreta tijekom protekle polusezone postigao 5 golova uz 2 asistencije, a dosta je dobar učinak imao i veznjak Mihail Caimacov u ljubljanskoj Olimpiji. Mladi moldavski reprezentativac skupio je 18 nastupa kod našeg bivšeg trenera Dine Skendera i u četiri situacije namještao golove svojim suigračima. U istoj momčadi igra i lijevi bočni Luka Marin koji je ostvario 12 nastupa uz po jedan pogodak i jednu asistenciju. Josip Špoljarić u napadu pulske Istre 1961 zaigrao je 9 puta, a suparničku mrežu zatresao je u jednom prvenstvenom dvoboju i to baš protiv Osijeka na Aldo Drosini. Na šibenskom Šubićevcu je U-21 reprezentativac Makedonije Todor Todoroski koji je do sada nastupio u 8 utakmica.

Radeljić standardan u Širokom Brijegu

Stoper Stjepan Radeljić standardan je u Širokom Brijegu koji se uvijek bori za vrh ljestvice u prvenstvu BiH. Igrao je 15 puta od početka natjecateljske godine, postigao jedan pogodak, a kod još dva je sudjelovao, asistirajući strijelcima. Najučinkovitiji od svih naših igrača koji su na posudbama svakako je Kosovar Mirlind Daku. On nastupa za Ballkani i u prvenstvu Kosova je postigao čak 21 zgoditak u 18 nastupa, čemu je pridodao i 2 asistencije! Jasno je da se sve to pozorno prati u Gradskom vrtu, posebice jer je Daku u međuvremenu debitirao i za A reprezentaciju svoje zemlje.