Naš kapetan ostaje u krugu kandidata A reprezentacije, a njegov zamjenik dobio je poziv za selekciju U-21.

Najbolja hrvatska reprezentacija u ožujku će odigrati tri kvalifikacijske utakmice na početku kvalifikacijskog ciklusa za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Prvo će se igrati protiv Slovenije u Ljubljani (24.3.), a zatim će „Vatreni“ imati dva uzastopna domaćinstva na riječkoj Rujevici: s Ciprom (27.3.) i Maltom (30.3.). Pretpoziv izbornika Zlatka Dalića dobio je naš kapetan Mile Škorić koji tako ostaje u krugu kandidata za izabranu vrstu.

Apsolutno je i to velika stvar, biti u krugu reprezentacije već skoro dvije godine i to među najboljim hrvatskim igračima, u ovoj generaciji koja je ostvarila fantastične rezultate, bila i viceprvak svijeta. Apsolutno sam sretan što sam među onima koje izbornik učestalo prati. Uostalom, pretpoziv se opet može aktivirati u datom trenutku, kao što je to bio slučaj i za utakmicu s Portugalom. Ponovit ću kako je to za mene uvijek čast i posebno zadovoljstvo. Moje je da u Osijeku igram što bolje, da držim kontinuitet forme, onda se imam pravo nadati nečemu i kada je nacionalna selekcija u pitanju, rekao je Škorić.

Iznimno zahtjevni protivnici

Poziv za reprezentaciju U-21 dobio je Mihael Žaper. Kao što je poznato, izabranici Igora Bišćana izborili su plasman na Europsko prvenstvo, u čijoj će grupnoj fazi Hrvatska imati vrlo zahtjevne suparnike 25., 28. i 31. ožujka u slovenskom Kopru.

Jako mi je drago zbog poziva, mislim da imamo vrlo kvalitetnu reprezentaciju i s pravom velika očekivanja za dobar plasman na Europskom prvenstvu. Drago mi je da sam dio te priče. Čast će mi biti konkurirati za mjesto u veznom redu na tako velikom natjecanju. Protivnici su nam jako dobri: Portugal, Švicarska i Engleska, što znači da nas očekuju tri vrlo teške utakmice. No, mislim da ova generacija može to uspješno riješiti.