Nekad istaknuti vratar Australije, koji je s Milanom osvojio Ligu prvaka, došao je uživo vidjeti osječku momčad.

Na treningu Osijeka pojavilo se jedno poznato lice. Željko Kalac, nekadašnji standardni vratar reprezentacije Australije (54 nastupa), koji je tijekom uspješne profesionalne karijere, između ostalih klubova, branio u Leicesteru i velikom Milanu s kojim je osvojio i Ligu prvaka, svratio je do Gradskog vrta.

Lijepo je biti u Osijeku. Imam rodbinu u Vukovaru, pa ću ove dane koliko sam ovdje iskoristiti da bih pogledao i par treninga. Naravno, sve je unaprijed dogovoreno s Nenadom Bjelicom kojega vrlo cijenim, zato sam i želio doći i uživo vidjeti kako radi s momčadi. Zahvaljujem mu se na tome, lijepo smo se i ispričali, naravno o nogometu, a vidi se da čovjek sustavno i kvalitetno radi, da ima svoj cilj. Sviđa mi se ta vaša osječka nogometna priča, momčad ima kvalitetu dobro je vođena, a čujem da su i igrači vrlo karakterni. S takvima se, uz nogometnu kvalitetu, može puno toga napraviti.

S Popovichem osvojio azijsku Ligu prvaka

Kalac je karijeru završio 2010. i odmah krenuo u trenerske vode. Bio je asistent svom nekadašnjem suigraču iz reprezentacije Tonyju Popovichu, a nije isključeno da obojica, jednog dana, preuzmu i neku momčad iz HNL-a, što je Željku, osjeti se kroz priču, neupitna želja. Mnogi se zasigurno sjećaju kako je čuvao mrežu Australaca na utakmici Svjetskog prvenstva 2006. protiv Hrvatske u Stuttgartu. Remi uz rezultat 2:2 Kalcu, Viduki, Skoki i ostalima bio je dovoljan za prolaz skupine, dok su se „Vatreni“ morali oprostiti od daljnjeg natjecanja. S Popovichem je, na klupi australskog Western Sydney Wanderersa, uspio trijumfirati u azijskoj Ligi prvaka, a imali su još zajednički trenerski angažman u Turskoj i Grčkoj. Obojica sada iščekuju neke nove izazove. Zanimljivo je istaknuti kako je i Željkov sin Oliver (18) vratar koji se nastoji probiti kroz australsku profesionalnu ligu.