Devetorica naših igrača na posudbama u prvoligaškim klubovima nastoje ostvariti što zapaženiji učinak…

Poznato je kako NK Osijek ima devetoricu svojih igrača koji su, do kraja sezone, na posudbama u drugim hrvatskim i inozemnim prvoligašima. Gledajući njihov učinak u vremenu otkako su u svojim novim momčadima i dalje najupečatljiviji dojam ostavlja Mirlind Daku. Nastupajući za Ballkani u kosovskoj Superligi postigao je čak 22 gola u 24 utakmice što mu je bila najbolja preporuka da ga u A reprezentaciju pozove i izbornik Kosova, pa je u studenome prošle godine zaigrao protiv Albanije. Stalni kontinuitet nastupa ima i Antonio Mance u Puskas Akademiji. Nastupio je 23 puta o mađarskoj OTP Ligi postigavši 7 golova uz 2 asistencije dok je u tamošnjem kupu dodao još 3 pogotka u 4 odigrane utakmice.

Trojac se u DVTK-u grčevito bori za opstanak

U ligaškom natjecanju naših sjevernih susjeda Alen Grgić je od druge polovice siječnja do sada 11 puta (3 asistencije) zaigrao u DVTK-u koji se grčevito bori za opstanak. Među suigračima mu je i Luka Marin koji se u momčadi našao 8 puta (1 dodavanje za pogodak) dok je Marko Malenica u 7 susreta čuvao mrežu istog kluba u državnom prvenstvu (3 puta ostao nesavladan), a imao je i 2 nastupa u nacionalnom kupu. Mihail Caimacov je u slovenskom Kopru, a ove je godine odigrao 7 utakmica u borbi za bodove. Najdalje se zaputio Stjepan Radeljić koji je Široki Brijeg zamijenio moldavskim Sheriffom u kojem je ostvario 6 nastupa i brzo se izborio za status standardnog prvotimca.

Špoljarić pet puta strijelac

Najlakše nam je, dakako, pratiti one igrače koji su ostali u HNL-u. Višnjevčanin Josip Špoljarić skupio je 21 nastup za Istru 1961 računajući sve ligaške oglede i one u Kupu. Ukupno je postigao 5 golova (4+1), a prvijenac je imao upravo protiv Osijeka na Aldo Drosini. Na Šubićevcu je mladi makedonski reprezentativac Todor Todoroski koji je u dresu Šibenčana skupio 12 natjecateljskih dvoboja.