Dio Ferivi polumaratona bio je i NK Osijek čije su promotorice na jednom od punktova okrijepe dijelile vodu i podržavale više od tisuću natjecateljica i natjecatelja ovogodišnjeg izdanja.

Matea Parlov Koštro iz AK Svetice i Petar Bratulić iz AK Agram pobjednici su Osječkog Ferivi polumaratona što se 17. put trčao ulicama grada na Dravi. Petar je krug u dužini od 21,1 kilometara pretrčao u rekordnom vremenu 1:08:14, dok je Matei, koja će biti hrvatska predstavnica u maratonu na Olimpijskim igrama u Tokiju, za istu dužinu trebalo 1:13:34 sati.

Uz glavnu utrku trčala se i štafeta 3x7 kilometara koja je vrijedila za plasman na Prvenstvu Hrvatske, a pobjedničku trojku činili su Luka Gajić, Roko Horak i Darko Smrčak, dok je Marino Bloudek pobjednik utrke građana naziva “Jel’ trčiš lega” koja se u duljini od pet kilometara trčala od Trga Ante Starčevića do Retfale i nazad.


Bijelo-plava podrška natjecateljima

Dio Ferivi polumaratona bio je i NK Osijek čije su promotorice na jednom od punktova okrijepe dijelile vodu i podržavale više od tisuću trkačica i trkača ovogodišnjeg izdanja te tako podržale jedan od najpopularnijih sportskih događaja u našem gradu. Velike zasluge za uspješnost 17. izdanja Osječkog polumaratona ide i organizatorima koji su u ovim teškim vremenima uspjeli privući više od tisuću natjecatelja uz nadu da se iduće godine vidimo u puno brojnijem izdanju.