Našeg su trenera u Mravincima, na treningu Osijeka, dočekala djeca iz Udruge za Down sindrom grada Splita.

Srdačno su Bijelo-plavi dočekani u Dalmaciji. Trening su odradili na vrlo dobro pripremljenom terenu NK Sloga Mravinci i ovo je prilika da se zahvalimo marljivim domaćinima te njihovim nogometašima poželimo puno uspjeha u Trećoj HNL u kojoj se natječu. Posebnu dobrodošlicu imao je Nenad Bjelica. Osim brojnih autograma i „selfija“ s dječacima koji su došli pogledati Osječane, dočekala su ga i djeca iz Udruge za Down sindrom grada Splita. U pratnji svojih roditelja i stručnih ljudi koji s njima rade htjeli su se posebno zahvaliti treneru Osijeka na pomoći koju im je pružio u proteklom razdoblju…

Zahvaljujemo gospodinu Bjelici koji se uključio i pomogao jednoj našoj akciji potkraj prošle godine kada nam je doslovno prijetilo gašenje. Mnogi su se odazvali i prikupili smo više od 450.000 što nam je omogućilo da „prodišemo“ i nastavimo rad. Najmanje što smo mogli učiniti je uručiti zahvalnicu Nenadu i srdačno ga pozdraviti u našoj sredini, istaknuo je Davor Bučević, predsjednik gore spomenute udruge.

„U situaciji sam da mogu pomoći“

Osječki kormilar popričao je s mladim nogometašima koji se natječu za HNK Hajduk u Special Power League, što je nacionalni projekt kojega i Bjelica hvali i podržava.

Spontano je to sve, a mislim na pomaganje potrebitima. U situaciji sam da mogu pomoći, ali i kao javna osoba pozvati ljude na takve akcije i oni se rado odazivaju. Naravno, uključim se nerijetko i osobno i drago mi je da sam imao priliku pomoći raznim udrugama, pa tako i ovoj u Splitu. Znamo da su oni uz svoj Hajduk, a rekao sam da im, nakon utakmice s nama, želim sve pobjede u preostalih osam utakmica, pa možda i da osvoje treće mjesto. Mislim da bi i oni to potpisali ovoga trenutka, uz osmijeh na licu je ispričao šef stručnog stožera prvoligaša s Drave.