Sponzori NK Osijek, predvođeni Lőrincom Mészárosem, predali su potpredsjedniku Vlade i načelniku Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomi Medvedu ukupno 120 kontejnera namijenjenih obiteljima iz potresom pogođenih područja.

Primopredaja je izvršena u kampu Stožera Civilne zaštite u Lekeniku, a ova donacija pomoći će hrvatskim vlastima da što bolje odgovore potrebama izazvanim potresom koji je 29. prosinca 2020. godine mnoge građane Sisačko-moslavačke županije ostavio bez doma.

108 stambenih i 12 sanitarnih kontejnera

U prikupljanju ove vrijedne donacije sudjelovali sponzori NK Osijek Mészáros és Mészáros, Duna Aszfalt,West Hungária Bau, ZAEV, Magyar Építő, Fejér Bál, Szabadics Kft., Pharos 95 i drugi, ukupno 23 tvrtke, koje su za stradale od potresa u Hrvatskoj osigurale ukupno 108 stambenih kontejnera veličine 13,5 metara kvadratnih opremljenih s dva kreveta, ormarima, stolom i stolicama, te 12 sanitarnih kontejnera s tušem, umivaonikom, toaletom i bojlerom.

U Hrvatsku ne dolazim samo kao turist nego i kao prijatelj, a s potresom se nije otvorila samo zemlja nego i naša srca. Odmah smo počeli organizirati tijek donacije, pritom nam je puno pomogla Mađarska humanitarna organizacija, a posebno bih zahvalio svojim prijateljima poduzetnicima koji su nesebično pristupili prikupljanju cijele donacije. Želio bih da prijatelji Hrvati ove kontejnere koriste što kraće vrijeme i se svaki čovjek što prije vratiti u svoju obnovljenu kuću. Suosjećamo sa svime što se dogodilo, stojimo na raspolaganju za daljnju pomoć i želimo vam puno snage da što prije sanirate cijelu štetu – rekao je Lőrinc Mészáros na primopredaji ove vrijedne donacije.