Kapetan Osijeka našao se na popisu izbornika Dalića za predstojeće Europsko prvenstvo, dok je Ivušić dobio pretpoziv.

Kapetan našeg prvoligaša Mile Škorić našao se na popisu izbornika Zlatka Dalića i bit će među sudionicima Europskog prvenstva koje počinje 11. lipnja i odigrat će se u 12 gradova diljem Starog kontinenta! Ogromno je to priznanje za standardnog i ponajboljeg prvotimca Bijelo-plavih, a svakako treba dodati kako je pretpoziv upućen vrataru Osijeka Ivici Ivušiću koji se tako, prvi puta, našao u kombinacijama izbornika najbolje selekcije Hrvatske.

Presretan sam, kako ne bih bio! Europsko prvenstvo je velika nogometna scena, svi koji smo trenirali i još kao dječaci zamišljali što bismo jednog dana mogli ostvariti u karijeri za nas je ovo, dakle i za mene, ispunjenje snova! Biti s reprezentacijom Hrvatske na jednom takvom natjecanju i konkurirati za najjaču nacionalnu momčad je ogromna čast i isto takav ponos! Ne mogu biti sretniji, naravno. Isto tako, ovo je potvrda svima u NK Osijek da smo imali odličnu sezonu. Tu je i Ivušićev pretpoziv što je također veliko priznanje našem sjajnom vrataru, bila je prva Škorićeva reakcija.

Odlična sezona s Bijelo-plavima

Nadao se Mile da će se naći na Dalićevom popisu jer je zaista u kontinuitetu pružao vrlo zapažene partije, a i u nacionalnoj vrsti je dosad pokazao da se na njega s pravom može računati.

Nadao sam se, naravno, da ću biti unutra. Ipak sam već dvije godine među onima koji su u kadru, ili pozivan ili na pretpozivu.  Moram zahvaliti izborniku koji me ni ovaj puta nije izostavio iz svojih kombinacija. Činjenica je da imam odličnu sezonu iza sebe kao i moji suigrači u Klubu. Primili smo najmanje golova, a momčad nam se gotovo do same završnice prvenstva borila za titulu. I to svakako zaslužuje respekt u ovakvim situacijama i odlukama.

Nema ljepšeg mjesta za proslavu rođendana!

Naš kapetan uvijek ponosno odlazi na svaku reprezentativnu akciju jer je za njega nešto uzvišeno i posebno odjenuti dres s državnim grbom i biti među najboljim hrvatskim nogometašima.

Jedva čekam okupljanje, da sve krene i da započnemo s pripremama za EURO. Iz ove perspektive mogu reći da je to kruna moja karijere. Osim toga, 19. lipnja imam rođendan i ne znam ima li ljepših mjesta za proslaviti ga od onoga gdje ću se tada nalaziti. Svi oko mene su presretni, drago mi je da sam ovo dočekao u karijeri. Što reći o protivnicima? Skupina je vrlo zahtjevna, ali definitivno i prolazna. Najteže će nam biti odmah na otvaranju s Englezima, ali je Hrvatska već toliko pokazala svoju snagu. Tako je bilo i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a vjerujem da ćemo još jednom biti sjajni i potvrditi koliko vrijedimo te ovoga ljeta opet daleko dogurati.