Ferenc Sakalj, predsjednik Uprave NK Osijek, u Navijačkom glasu koji je objavljen uz dvobroj Glasa Slavonije od 29. i 30. svibnja osvrnuo se na aktualni trenutak Bijelo-plavih

Dragi navijači Nogometnog kluba Osijek, na kraju uzbudljivog puta kojeg nam je kroz 36. kola servirala HT Prva liga, veliko mi je zadovoljstvo što s Vama mogu podijeliti radost i zadovoljstvo nakon rezultata kojeg možemo nazvati povijesnim. Nadam se ne zadugo, jer vjerujem da ga i Vi i ja, a znam da je s Nenadom Bjelicom, njegovim stručnim stožerom i igračima to već slučaj, odmah iduće sezone želimo dodatno poboljšati. Do tada možemo uživati u onome što smo sada ostvarili, u drugom mjestu, kao i u brojnim rekordima koje je Bijelo-plava vojska u klupskim almanasima iz kola u kolo popravljala na travnjaku.

Dva igrača na Euru

Nije bilo lako pred tužnim tribinama koje su na svim utakmicama, osim na jednoj, zjapile prazne. A baš ta jedna, ona protiv Gorice u kojoj je Alen Grgić poentirao duboko u sudačkoj nadoknadi na krilima silne energije koju ste, kao nebrojeno puta ranije, baš vi generirali na Gradskom vrtu, dočarala je kolika je snaga i značaj navijača gladnih uspjeha i željnih nastupa kakvima nas je aktualna generacija redovito častila. Sam podatak da smo popravili mnoge rekorde, da smo ostvarili najbolji prvenstveni rezultat u klupskoj povijesti te da imamo najboljeg strijelca, asistenta i vratara lige puno govori o tome kakva je sezona iza nas. Izrazito smo ponosni i što su se kroz ovu sezonu naši Mile Škorić i Laszlo Kleinheisler izborili za mjesto među putnicima na Europsko prvenstvo za seniore, odnosno što je jedno dijete Osijeka i mladi čovjeka za primjer i uzor poput Mihaela Žapera s reprezentacijom do 21 godine ostvario povijesni uspjeh plasmanom u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Stvaranje jakog Osijeka

Čvrsto se nadam da je ovo bila zadnja sezona u kojoj su Mile, Pero, Ramon, Laszlo i ostatak te sjajne klape koju je spojio Nenad Bjelica igrali nogomet pred praznim tribinama, želim da već u srpnju na tribinama Gradskog vrta gledamo prepoznatljive bijelo-plave dresove, šalove i zastave, da utakmice Osijeka budu neizostavan dio navijačkog puka Grada na Dravi, ali i cijele Slavonije i Baranje, kao što su to već i bile kroz klupsku povijest kojom se ponosimo.

Na kraju ovako uspješne sezone mogu samo još jednom izraziti zadovoljstvo svime što smo ostvarili jer smo kao klub u cjelini napravili važan korak prema cilju do kojeg želimo doći. Kažu da putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom, a mi ćemo svaki idući i dalje raditi sa željom da stvorimo jak i prepoznatljiv Osijek. Zato je ova sezona bila i godina konsolidacije u svim segmentima, napravili smo strategiju koju će tim ljudi predvođen prvim operativcem kluba Vladimirom Čoharom slijediti u mjesecima i godinama koje su pred nama i za koju vjerujemo da će nas dovesti do toga da odgajamo kvalitetne nogometaše i ljude, ali i da dugoročno osvajamo trofeje.

Bjeličin rukopis

Nenad Bjelica naš je ključni čovjek u sportskom dijelu naše strategije. Razina profesionalnosti koju je sa svojim stožerom donio u klub postavlja neke nove kvalitativne standarde u hrvatskom nogometu, a to je i razlog zbog kojeg je od svih nas dobio potpune ovlasti u kreiranju i provođenju sportskog dijela klupske strategije. Nakon što je kao igrački akter bio dio jedne sjajne generacije NK Osijek, sada i svojim trenerskim rukopisom zlatnim slovima ispisuje klupsku povijest.

Nova sezona – novi izazovi

Okolnosti u kojima smo radili, a u kojima ste nas svakodnevno pratili su bile specifične, nogomet, sport, ali i svakodnevni život svima nama su se promijenili u posljednjih deset mjeseci, no iznimno sam ponosan zbog načina na koji smo, na svim razinama, predstavljali klub, grad i cijelu regiju u ovim vremenima koja se nepopularno nazivaju novim normalnim. To će nam biti putokaz za dalje, na svim dobrim stvarima koje smo ostvarili ove sezone nadogradit ćemo ono što nas očekuje u idućoj koja će brzo početi i koja nosi još mnoge nove izazove. Naša je želja ponovo biti konkurentni u borbi za naslov prvaka, afirmirati se na europskoj nogometnoj pozornici i pritom ostvariti dodatni kvalitativni iskorak na svim razinama. U sinergiji s navijačima i uz marljiv doprinos svih koji su uključeni u svakodnevnu klupsku operativu, uvjeren sam da ćemo odvesti Osijek do razina o kojima smo još nedavno mogli samo maštati.

 

Ferenc Sakalj, predsjednik Uprave NK Osijek