Gradonačelnik Osijeka i osječko-baranjski župan upriličili su svečano primanje za uspješne osječke sportaše i klubove. 

Novi gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i župan Ivan Anušić upriličili su, u prekrasnom ambijentu Perivoja kralja Tomislava, svečano primanje za osječke sportašice i sportaše koji su u proteklom razdoblju ostvarili zapažene uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Među pozvanima su bili i predstavnici NK Osijek, uslijed osvojenog drugog mjesta seniorske momčadi u HNL-u te dvostruke titule naših pionira u prvenstvu, odnosno Kupu Hrvatske. Prvi čovjek gradske uprave zahvalio je okupljenima na promidžbi sporta, ističući kako su sportaši među najboljim promotorima Grada Osijeka stoga će i u budućnosti imati maksimalnu potporu. I gospodarstvo i turizam se vežu na sport, u posljednjih mjesec dana u Osijeku je boravilo više od 2.000 sportaša, naravno da je pritom ostvaren i veliki broj noćenja, dodao je Radić te pozvao sve da i dalje marljivo rade i treniraju.

Izazovi za mlade nikad veći

Župan je u svom govoru poručio da je sport nevjerojatno bitan i da svi zajedno moramo dati još i veći naglasak na bavljenje sportom jer su izazovi za mlade ljude nikad veći. Spomenuo je da se obitelj, škola i društvo ponekad ne uspijevaju boriti s pošastima koja nas okružuju i mladi znaju krenuti krivim putem. No, sport ispravlja mnogo toga, a Osijek je sportski grad s brojnim uspješnim klubovima i pojedincima.

Želimo sudjelovati u vašim uspjesima, pomoći koliko god možemo u svemu što će utjecati na lakše i učestalije postizanje još boljih rezultata, naglasio je Anušić, zahvalivši sportašima za uspješno promicanje Grada i Županije.

Bjelica čestitao svima na uspjesima

U ime onih koji su bili pozvani na ovaj prijam, organizatorima se zahvalio trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

Čestitke gradonačelniku na izboru, a u ime NK Osijek i svoje osobno svim bi sportašima čestitao na ostvarenim uspjesima. Dakako, zahvaljujem gradonačelniku i županu, gradskoj i županijskoj upravi, na iskazanoj podršci u jednom zasigurno teškom razdoblju i za funkcioniranje sporta općenito. Rezultati su stvarno bili sjajni na hrvatskoj, europskoj i svjetskoj razini. Ne posustajte, to želim poručiti svima, a koristim priliku još jednom čestitati našim pionirima, svojoj momčadi također, ali i svima koji možda ove godine nisu bili prvi, ali sam siguran da će uskoro biti. Čestitke svima i hvala na potpori, rekao je kormilar osječkog nogometnog prvoligaša.