Čuvar mreže Bijelo-plavih imao je sjajan debi na vratima reprezentacije Hrvatske koja je slavila u Bratislavi (1:0).

Sjajan debi imao je naš Ivica Ivušić na vratima najbolje hrvatske nogometne vrste! „Vatreni“ su slavili u gostima kod Slovačke (1:0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a novo lice među izabranicima Zlatka Dalića je u potpunosti opravdalo njegovo povjerenje. S nekoliko vrhunskih obrana, kojima je sačuvao svoju mrežu, „Ive“ je samo potvrdio ono što već otprije znamo – da je vratar koji apsolutno zaslužuje mjesto među reprezentativcima.

Hvala svima na čestitkama i porukama koje stižu nakon utakmice. Naravno da moram biti zadovoljan zbrajajući dojmove iz Bratislave. Hrvatska je osvojila tri važna boda, a drago mi je da sam i ja tomu pridonio. Nisam sretan što se Livaković ozlijedio, a svoju sam priliku spremno dočekao. Mogao sam samo priželjkivati ovakav dan, zaista je to bio debi i snova kojim su se ostvarili i moji dječački snovi. Ponosan sam što sam dio ove momčadi, uvodno nam je rekao junak dvoboja sa Slovacima.

Uvijek je važno vjerovati u sebe

Spašavao je Ivica kada je god trebalo, kada bi protivnik došao u vrlo izgledne situacije, iskazavši maksimalnu koncentraciju i mirnoću pred svojim vratima. U tri navrata je vrhunskim obranama spriječio Slovake da promijene rezultat, a doslovno mu je svaka intervencija bila vrlo sigurna.

Nisam mogao baš očekivati da će debi doći tako brzo, praktički odmah nakon što sam prvi puta pozvan u reprezentaciju. U tom trenutku jednostavno moraš biti spreman uskočiti, vjerovati u sebe i odraditi posao najbolje što znaš. Iskušenja je bilo, i za momčad i za mene, a sigurno je da je od svega bitnija pobjeda po koju smo i došli da bismo bili bliže plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Mislim da smo bili bolji od Slovaka i zaslužili bodove. Sada nam je zadaća pobijediti i Sloveniju u Splitu i tako napraviti još jedan korak više.