Hrvatska je odigrala vrlo dobro protiv Slovenije i slavila s uvjerljivih 3:0 protiv suparnika za kojega je zaigrao Jurčević.

Hrvatska nogometna reprezentacija napravila je još jedan značajan korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo kojemu će iduće godine domaćin biti Katar. Izabranici Zlatka Dalića pred više od 16.000 gledatelja na Poljudu su bili uvjerljivo bolji od Slovenije i slavili s 3:0 golovima Livaje u 33., Pašalića u 67. minuti i Vlašića u sudačkoj nadoknadi vremena. Na vratima „Vatrenih“ ponovno je bio naš Ivica Ivušić koji za razliku od utakmice u Bratislavi gotovo da i nije imao posla. Tek poneki „stidljivi“ pokušaj Slovenaca iz daljine ili ubačaj sa strane nije vrlo sigurnom čuvaru mreže stvorio ni najmanje probleme, pa je i u svom drugom nastupu za Hrvatsku ostao bez primljenog pogotka. „Ive“ je zasigurno učvrstio svoju poziciju među reprezentativcima i sasvim je logično da ga izbornik i u sljedećim dvobojima uvrsti na svoj popis. Kapetan Osijeka Mile Škorić je i ovaj puta bio na klupi za pričuve.

Ndockytu 75 minuta protiv Senegala

Slovenija je u Splitu imala posve podređenu ulogu i čak je još rezultatski i dobro prošla s obzirom na veliki broj prigoda koje su imali hrvatski nogometaši. Pri rezultatu 1:0, u drugom je poluvremenu ušao Mario Jurčević na poziciju lijevog bočnog, ali je imao malo prostora i mogućnosti napraviti nešto više. , dok Damjan Bohar ovaj puta nije dobio šansu zaigrati. Hrvatska i Rusija su i dalje na čelu ljestvice u H skupini s 13 osvojenih bodova. Slovačka je na trećem mjestu s 9, a Slovenija je četvrta sa 7 bodova. U afričkom dijelu kvalifikacija Kongo je ugostio favorizirani Senegal koji je uz dosta poteškoća pobijedio s 3:1. Merveil Ndockyt se našao u početnoj jedanaestorici Kongoanaca i na terenu bio do 75. minute kada je zamijenjen, nakon solidnog nastupa. Sve do 82. minute Kongo je imao i više nego zadovoljavajućih 1:1, ali su Senegalci dvaput zabili u samoj završnici.

Barišić sudjelovao u remiju U-21 BiH

Ni u trećoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo mladih reprezentacija, U-21 selekcija Bosne i Hercegovine nije uspjela zabilježiti pobjedu. U Zenici je gostovala vodeća Švedska, a rezultat je bio neriješen 1:1. Adrian Leon Barišić odigrao je svih 90 minuta, u kojima je domaćin imao više udaraca prema vratima i ozbiljnijih situacija i za preostala dva boda. Šveđani su u vodstvu ispred Italije, dok je BiH trenutno na petom mjestu.