Bijelo-plave zastave nova je navijačka pjesma za koju je tekst napisao Dino Mataković, učenik 7. razreda Osnovne škole u Bilju i veliki navijač Osijeka.

Utakmica protiv Gorice na Gradskom vrtu poslužit će ujedno i kao premijera nove pjesme posvećene Bijelo-plavima koju je napisao Dino Mataković, učenik 7. razreda Osnovne škole u Bilju i veliki navijač Osijeka. Dino obožava nogomet, trenirao je dok ga zdravstvene tegobe u tome nisu zaustavile, pa se posvetio svojoj drugoj ljubavi – glazbi. Svira gitaru, uz oca je počeo svirati i bubnjeve, a tekst za pjesmu “Bijelo-plave zastave“ nastao je dok se pripremao za zadaćnicu koju je trebao pisati u školi. Inspiracija mu je bila nedavna utakmica protiv Dinama, Dino je kroz riječi pjesme izrazio svoju ljubav prema NK Osijek, a uz pomoć oca Davora Matakovića i njegovih prijatelja ista je dobila glazbenu podlogu te je snimljena u studiju. Uz Dinu (tekst) i Davora Matakovića (bubnjevi), u stvaranju pjesme sudjelovali su Silvestar Mrak (gitara i vokal) i Srđan Kovačević (bas gitara).  

Nogomet stvarno volim, a budući da i nisam neki igrač htio sam na neki način doprinijeti klubu kojeg od malih nogu cijenim, volim i pratim. Obožavam ići na utakmice i bit će mi velika čast kada uz ostale pjesme čujem i nešto što sam ja napisao. Ne bih u tome uspio sam te ovim putem želim zahvaliti mome tati i njegovim prijateljima Silvestru Mraku i Srđanu Kovačeviću jer bez njih bi još pjesma bila samo tekst na papiru iz bilježnice, rekao je Dino Mataković.