Puno je naših igrača koji će tijekom listopada igrati u raznim nacionalnim selekcijama.

Nisu se samo Mile Škorić i Ivica Ivušić našli na reprezentativnom popisu, kada je riječ o nogometašima Osijeka. U nekim drugim nacionalnim vrstama su još trojica prvotimaca Bijelo-plavih za utakmice koje će biti odigrane u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kojemu će domaćin iduće godine biti Katar. Laszlo Kleinheisler je standardan u najboljoj selekciji Mađarske, pa je očekivano pozvan i za predstojeće oglede s Albanijom, 9. listopada na domaćem terenu i Engleskom tri dana kasnije na londonskom Wembleyu.

Mladi također u dresu s državnim grbom

Slovenski izbornik Matjaž Kek ponovno je među kandidate za državnu momčad naših susjeda uvrstio Damjana Bohara i Marija Jurčevića. Slovenija će prvo 8. listopada igrati s Maltom u gostima, a potom će 11.10. za suparnika imati Rusiju u Mariboru. Adrian Leon Barišić opet će imati priliku zaigrati za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Prvi će im protivnik biti Italija u Zenici, a drugi Luksemburg. I nije to sve. Za U-19 reprezentaciju Hrvatske pozvani su Franko Kolić, Ivan Cvijanović i Ivan Baković koji bi trebali participirati u susretima protiv Rusije u Lučkom te Švicarske i Bugarske u Zagrebu. Riječ je o međunarodnom turniru koji je na rasporedu od 6. do 12. ovoga mjeseca.

Međunarodni turnir u Istri

Reprezentativci u nacionalnoj momčadi U-18 su Tin Sajko, Šimun Mikolčić i Domagoj Bukvić. Oni će sudjelovati na međunarodnom turniru od 5. do 11. listopada, na kojem će mladi hrvatski nogometaši igrati s Belgijom, Danskom i Češkom. Za selekciju U-17 igrat će Roko Perković, Krešimir Vrbanac i Filip Mažar koje očekuju dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom. Prva je već danas u Čatežu, a uzvrat prekosutra u Samoboru.