Naša bijelo-plava obitelj uskoro će postati brojnija za još jednog člana!

Po uzoru na mnoge svjetske i europske klubove uskoro će i NK Osijek dobiti svoju maskotu, a budući da se tražila poveznica kluba, grada i šire regije, izbor je pao na kunu. Kuna spada u porodicu zvijeri i simbolizira “zvijeri na terenu“ kakvima želimo gledati naše igrače, a uz to prisutna je u klupskom grbu, pojavljuje se na grbu županije, a uz Slavoniju je povezana povijesno budući da se u ranom Srednjem vijeku porez plaćao izvorno kožama kune. Uz to, sama činjenica je od toga potekao naziv i hrvatske valute Kune sugerira plemenitost.

Predloži ime

Oko ideje za maskotu nije bilo puno dileme, a njezino ime nešto je što ćemo prepustiti na izbor našim vjernim navijačima. Stoga vas ovim putem pozivamo da u prvom krugu (do 16. listopada) u formu u nastavku upišete svoj prijedlog imena nove klupske maskote. Za drugi krug odabrat ćemo deset najboljih prijedloga, a navijači svojim glasovima odlučiti koje će biti ime nove maskote Bijelo-plavih.

Nagrade predlagatelju pobjedničkog imena

Ovim putem pozivamo sve navijače da se uključe u izbor imena klupske maskote, a sve koji odaberu ime koje će u finalnom krugu dobiti najviše glasova nagradit ćemo bijelo-plavim poklon paketom i fotografiranjem s novom klupskom maskotom.