Miro Bakula, Luka Branšteter i Domagoj Stranput su se pridružili brojnim sudionicima i podupirateljima ove inicijative i prošetali centrom Osijeka uz povez za oči.

Nogometni klub Osijek i ove je godine podržao akciju “Prošetajmo zajedno” koji u je Športska udruga slijepih “Svjetlost” organizirala povodom Međunarodnog dana slijepih “Dan bijelog štapa” koji se već godinama održava 15. listopada. Ideja ove akcije je skrenuti pozornost svim sudionicima u prometu na obraćanje pažnje na osobe koje se kreću uz pomoć bijelog štapa.

Za ovu priliku akciji su se odazvali igrači Osijeka II Miro Bakula, Luka Branšteter i Domagoj Stranput koji su se pridružili brojnim sudionicima i podupirateljima ove inicijative i prošetali centrom Osijeka uz povez za oči.

Radilo se o doista zanimljivom iskustvu koje je sigurno svakome od nas skrenulo pozornost na poteškoće s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe. Nadam se da smo svojom prisutnošću dali svoj doprinos senzibilizaciji i edukaciji sugrađana, a siguran sam da ćemo kao klub i u budućnosti podržavati ovakve inicijative, istaknuo je Miro Bakula, kapetan Osijeka II.