I ove smo godine paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca obilježili godišnjicu vukovarske tragedije.

Nogometni klub Osijek nastavio je lijepu tradiciju obilježavanja obljetnice tragedije našeg Vukovara pa su na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Ivica Kulešević, Miroslav Žitnjak, Danijel Jumić i Mario Mihić položili vijence na Memorijanom groblju, te zapalili svijeće kod Spomen doma hrvatskih branitelja, odnosno biste legendarnog ratnog zapovjednika i pokojnog generala Blage Zadre na Trpinjskoj cesti.

Grad heroj

Sjetili smo se, pritom, najtežih dana hrvatskih branitelja u obrani grada-heroja. Pokloniti se herojima i odati im zahvalnost za sve što su činili braneći Domovinu, najmanje je što možemo, baš kao i iskazati pijetet prema civilnim žrtvama Domovinskog rata. Da (ih) se nikada ne zaboravi.

Paljenje svijeća u Vukovarskoj

Večer ranije igrači Osijeka Danijel Lončar, Marko Malenica, Petar Bočkaj, Ivan Fiolić i Karlo Bartolec, te trener Nenad Bjelica, zapalili su svijeće u Vukovarskoj ulici kod “Crvenog fiće”, jednog od najpoznatijih simbola otpora agresiji na Osijek, Slavoniju i Hrvatsku.