Ponosan sam što u mnogim stvarima možemo biti uzor klubovima u Hrvatskoj i šire jer sam uvjeren sam da ovakvim načinom rada hrvatski nogomet činimo boljim i želim da takvi ostanemo, rekao je predsjednik NK Osijek u Navijačkom glasu koji je u srijedu objavljen uz Glas Slavonije.

Dragi navijači Nogometnog kluba Osijek,

Na kraju još jedne kalendarske godine mogu vam svima samo zahvaliti što ste zajedno s nama na putu na kojem naš Osijek želimo učiniti boljim, te poželjeti da i u 2022. doživimo mnoge trenutke koji će omogućiti da se zajedno radujemo.

Čast je i zadovoljstvo obnašati funkciju predsjednika Uprave nogometnog kluba kakav je Osijek. Kluba koji je u 2021. godini napravio još jedan značajan korak prema razini na koju želimo doći. Prije svega rezultatski, jer prvi put u klupskoj povijesti prvenstveno natjecanje smo okončali stepenicu ispod mjesta na kojem želimo biti i godinu završavamo konkurentni u utrci za dva trofeja, a onda i organizacijski budući da su provedeni mnogi procesi koji će napraviti da postanemo cijenjeni klub u europskim okvirima. Sretnim, ponosnim i ispunjenim me čini to što kao klub na svim razinama idemo konstantno prema naprijed, a to je ono što konstantno tražim od ljudi koji u njemu svakodnevno vrijedno rade.

U godini koja je iza nas imali smo trenutke velikih veselja i poneko razočaranje, proživjeli smo nevjerojatne emocije koje nose pobjede, ali se i suočili s ponekim porazom od kojeg smo učili. U trenucima rezultatske krize pokazali smo snagu i karakter, struka i igrači kvalitetu zbog koje uživaju naše maksimalno povjerenje i to je ono što u meni budi najveći optimizam za sve što nas očekuje u 2022. godini. Nenad i njegov stožer pokazali su da imamo sjajan spoj igrača u najboljim godinama, motiviranih da slijede naše ciljeve i ostvare igrački i rezultatski iskorak noseći bijelo-plavi dres.

Mnogi su se već iskazali, a uvjeren sam da će struka nastaviti izvlačiti maksimum iz igrača koje imamo u kadru i koji su dostupni na tržištu, te da ćemo i u proljetnom dijelu ove sezone nastaviti na tragu rezultata i igara koje smo prikazivali posljednjih mjeseci.

Godina koja je pred nama prepuna je novih izazova za sve. Nećemo se lagati, ne postoji nogometni klub kojem rezultat nije u primarnom fokusu, ni Osijek po tom pitanju nije iznimka jer upravo ostvareno na zelenom travnjaku je ono što diktira atmosferu i raspoloženje svih nas. Nakon 22 godine želja nam je ponovo donijeti trofej u Gradski vrt, nastaviti afirmirati igrače, pobjedama obradovati naše navijače te Klubu podariti nešto posebno za 75 godišnjicu djelovanja.

Godišnjica je to koju ćemo znati dostojno obilježiti sadržajima koji će bez ikakve dvojbe biti zanimljivi našim navijačima, a ako mene pitate najljepši dar Klubu, aktualnim generacijama koje ovdje treniraju i svima koje će naš dres odjenuti u budućnosti bit će trajno preseljenje na novi stadion i prateći trening kamp. Novi trening kamp, kojim će klub dobiti ponajbolje uvjete u ovom dijelu Europe, za mene je vrjedniji od bilo kojeg trofeja koji ćemo u budućnosti osvojiti jer će predstavljati kamen temeljac za daljnji iskorak i napredak u svim segmentima i na svim razinama.

Budući da sam već dugi niz godina na razne načine upoznat s radom Kluba, osjećam se slobodnim konstatirati da su rezultati koje se desetljećima ostvaruju u radu s mladim igračima, a u usporedbi s uvjetima na raspolaganju, pravo malo čudo. Navijačima ćemo uskoro predstaviti i ime novog stadiona, a čvrsto vjerujem do kraja 2022. godine i ugostiti ih na mjestu koje će nam biti novi dom. Komforan, s krovom nad glavom i potpuno novim doživljajem nogometnih utakmica.

Sve što nas očekuje u idućih 365 dana želimo proživjeti rame uz rame s našim navijačima, jer bez sinergije koja je ovaj klub održala na životu u nekim teškim, u sjećanjima potisnutim trenucima, ništa što radimo neće nas u potpunosti ispuniti. Ponosan sam što u mnogim stvarima možemo biti uzor klubovima u Hrvatskoj i šire jer sam uvjeren sam da ovakvim načinom rada hrvatski nogomet činimo boljim i želim da takvi ostanemo. Skromni i ponizni, s puno poštovanja prema svim suparnicima, ali željni rezultatskog uspjeha i motivirani sjajnom budućnosti koja nam je može pobjeći.

Uz najbolje želje za dobro zdravlje svima i normaliziranje situacije koja je posljednjih godina paralizirala svijet, svim našim navijačicama i navijačima, simpatizerima i stanovnicima Osijeka i Slavonije želim čestit Božić te sretnu i uspješnu 2022. godinu!