Kormilar jedinog slavonskog prvoligaša iskazao je zadovoljstvo ostvarenim u prvom dijelu sezone i najavio veliku borbu i na proljeće.

Osijek je uspješno plovio polusezonom i na kraju s Dinamom i Rijekom dijeli vodeću poziciju. Sve su momčadi osvojile po 40 bodova i o trenutačnom poretku odlučuje gol-razlika, zbog čega su Modri i Riječani ovoga trenutka na ljestvici ispred Bijelo-plavih. Međutim, nisu stekli nikakvu prednost u odnosu na Osječane koji su tijekom proteklih mjeseci ostvarili i rekordan niz prvenstvenih utakmica bez poraza. Sve to, dakako, uvjetuje i zadovoljstvo našeg trenera Nenada Bjelice.

Apsolutno je prisutno zadovoljstvo, s dečkima i njihovim pristupom treninzima, kako rade i ponašaju se cijelo vrijeme. Puno puta ističem kako mi nismo i ne možemo biti favoriti u cijeloj ovoj borbi za vrh, naprosto zbog svega onoga što nije vezano uz same izvedbe na terenu. No, preostaje nam i dalje boriti se i na kraju pokušati biti bolji od drugih. Prije svega čestitke dečkima ne samo na ovim posljednjim rezultatima, nego i na cijeloj polusezoni. Bili su stvarno na visokoj razini, u Splitu je već bio 16. susret u nizu kojega smo okončali bez poraza. Ne zanima me, inače, baš nešto statistika, ali u ovom kontekstu govorim o kontinuitetu. To je nešto vrlo bitno za ono što želimo, kada govorimo o natjecateljskim ambicijama.

Ponosan na svoje izabranike

Osječki kormilar je izvukao sve ono što je mogao iz momčadi koju uspješno vodi sa svojim suradnicima.

Za nas je uvijek bilo najvažnije da dečki na terenu pošteno rade i na terenu pružaju maksimum, i na utakmicama i na treninzima, bez ikakve iznimke. Zbog svega sam ponosan na svoje igrače i sve što su do sada ostvarili, ne samo ove sezone. Veliko im hvala na svemu i na proljeće idemo još jači čemu se unaprijed veselim. Naravno da smo i mi kandidati za najvišu poziciju s ostale tri momčadi, a sigurno nemamo iste uvjete s klubovima koje ovdje spominjemo. Ne pričam šuplje priče, samo iznosim činjenice, mi smo lavovi na terenu, dok je sve ostalo na strani drugih.

Osijek igra pragmatičan nogomet, uvijek sa željom i motivom biti bolji i rezultatski uspješniji od svojih protivnika. Ima onih koji to tumače na neki svoj način, ali bodovni učinak najbolje oslikava kakvi su Bijelo-plavi na terenu.

Slušam te priče o nekakvom anti-nogometu. No, ne znam baš da netko igra ovakav visoki presing poput nas. Momčad nam je uvijek izlazila na teren s istim stavom, a kao i kod svih drugih – nekada sama prezentacija bude bolja, nekada i nešto slabija jer se nešto pita i protivnika. Ponovit ću još jednom, mi uvijek i protiv svakoga idemo na tri boda. Uostalom, zar bismo bili tu gdje jesmo da imamo drugačiji pristup? Što se tiče nečijeg dojma, suvišno je i nepotrebno o tomu polemizirati.

Gard se stvara godinama

Ono što je vrlo bitno istaknuti je spoznaja koja veseli i sve navijače jedinog slavonskog prvoligaša. Na Osijek se mora najozbiljnije računati kada je riječ o samome vrhu domaće nogometne scene.

Pobjednički gard se stvara godinama, ne dolazi on preko noći. Drago mi je vidjeti da je mojim dečkima već sada manji pritisak biti na prvom mjestu nego što je bio u nekim situacijama prošle sezone. Nadalje, drugi su puno više uložili i teško je to uopće „staviti na vagu“. No, mi smo tu da im pomrsimo računicu, koliko god je to moguće. Zanimljivo je pogledati bodovni učinak općenito od trenutka kada je ovaj stožer preuzeo kormilo u odnosu na sve ostalo, matematika je pritom egzaktna i puno toga govori…

Novci se troše racionalno

Jasno je da se nakon odlaska na zimski odmor navijači pitaju može li Osijek do početka priprema dodatno osnažiti momčad?

Pitanje je koliko ćemo novca imati na raspolaganju za neka nova ulaganja u tom pogledu. Poznato je da radimo racionalno, što znači da ne trošimo ono što nemamo, nego se odgovorno ponašamo i prema klupskim vlasnicima. Izgradnja stadiona koji će biti najljepši u Hrvatskoj je velika investicija i vidjet ćemo kakav će nam biti proračun za dovođenje eventualnih pojačanja. Trenutno o tomu ne mogu konkretnije govoriti, naše će aktivnosti u prijelaznom roku ovisiti i o ponekom odlasku, ako do njega dođe. No, borit ćemo se za vrh s onim što imamo. Imam odličnu momčad, karakterne igrače i to je ono što mi daje nadu da ćemo na kraju ostvariti naše ciljeve. Koristim na kraju priliku svima, a posebno onima koji su srcem uz NK Osijek, poželjeti sretne i ugodne blagdane i zahvaliti svima onima koji su nas vjerno pratili i pružali nam podršku. Nadam se da će takvih na proljeće biti više, to mi je osobno velika želja, zaključio je Bjelica.