Bivši je predsjednik i dugogodišnji član Uprave Bijelo-plavih na Božić izgubio bitku s opakom bolešću.

Nažalost, u kasnim satima ovoga Božića prestalo je kucati srce iskrenog prijatelja Nogometnog kluba Osijek. Preminuo je naš nekadašnji predsjednik Vladimir Bučević, rođen 28. rujna 1954. godine, koji se posljednjih godina borio s opakom bolešću i tu bitku nije uspio dobiti. U organizacijsku strukturu našeg prvoligaša ozbiljno se uključio još 1993., tada s pozicije osječkog dogradonačelnika i jednog od najbližih suradnika prvog čovjeka gradske uprave iz tog vremena Zlatka Kramarića. Bio je vrlo aktivan u klupskoj upravi, prvo u predsjedničkom mandatu Antuna Novalića, a još i više nakon što je on morao odstupiti s te funkcije.

Sjećamo se odličnog rezultatskog razdoblja

Bučević je čelnu ulogu u NK Osijek službeno preuzeo u jesen/zimu 2000., kada je su Bijelo-plavi bilježili odlične rezultate u HNL-u i na međunarodnoj sceni. Momčad je bila jesenski prvak Hrvatske i to vrlo uvjerljivo, dok je u Kupu UEFA preskočila tri prepreke i bila na pragu europskog proljeća. Odlaskom predvodnika te generacije Nenada Bjelice, kasnije i ishitrenim potjerivanjem iskusnog Ivice Beljana, okopnila je kvaliteta igračkog kadra i nije se došlo do povijesnog uspjeha. Nakon nešto manje od četiri godine upravljanja Klubom, Bučević se povukao s upravljačkog mjesta, a zamijenio ga je Tihomir Maršić (preminuo u zimu 2019.).

Ostao uz Klub i kao njegov navijač

No, Vlado se nije povukao iz Kluba, nego mu je i nadalje nastavio pomagati. Kada su, koju godinu kasnije, došli neki novi ljudi na čelo najpopularnijeg sportskog kolektiva u Slavoniji i Baranji, ostao je uz njega kao pravi, istinski navijač. Pratio je Osječane ne samo u Gradskom vrtu nego je često putovao i na gostujuće utakmice, veselivši se svakoj pobjedi. Rado se priključio i klupskim veteranima jer je među njima desetljećima imao iskrene prijatelje. Teška bolest ga je, nažalost, odvojila i od stadiona i od omiljenog društva, pa smo ga rijetko viđali izvan njegova doma ili bolnice. NK Osijek izražava sućut obitelji Bučević, a pokojnom Vladimiru zahvalu za sve one trenutke koje smo proveli zajedno.