Fiolić je dugo bio želja struke Bijelo-plavih kojoj je odmah pokazao da nije pogriješila njegovim dovođenjem jer se ubrzo istaknuo nizom od četiri uzastopne utakmice s postignutim pogotkom.

Ivan Fiolić otpuhat će danas 26 svjećica na slavljeničkoj torti u čast svog 26. rođendana. Rođen je u Zagrebu 29. travnja 1996. godine, odnosno točno 374 dana nakon svog prijatelja i cimera iz bijelo-plave svlačionice Karla Bartoleca. Nedugo nakon što je napunio osam godina već je bio registrirani igrač u pomlatku zagrebačkog Dinama iz kojeg je otišao 14 godina kasnije nakon dvije posudbe u Lokomotivi. Okušao se u inozemstvu nakon što je Genk otkupio njegov ugovor prepoznavši u njemu potencijal kojeg je pokazao odigravši do svoje 22. godine troznamenkasti broj utakmica na hrvatskim travnjacima.

Inozemna iskustva

Epizoda u Belgiji nije pratila njegov potencijal i igračke kvalitete, odigrao je tek osam utakmica, ali su zato plodonosnije bile posudbe u ciparskom AEK-u iz Larnace i poljskoj Cracoviji. To ga je izgradilo, očvrsnulo i gurnulo u fokus našeg prvoligaša. Dugo je bio želja struke Bijelo-plavih kojoj je odmah pokazao da nije pogriješila jer je brzo upisao zanimljiv niz od četiri uzastopne utakmice s postignutim pogotkom (Rudeš, Istra 1961, Dinamo, Lokomotiva) iako je po vokaciji više vezni igrač nego onaj klasični napadač. Za Osijek je upisao 27 nastupa i postigao pet pogodaka.

Nogometni snovi

S navršenih 26 godina, gotovo 200 seniorskih utakmica popraćenih s 27 golova i 21 asistencijom, Fiolić je zakoračio u ono što se u nogometu često nazove najboljim igračkim godinama. Sa značajnim iskustvom u nogama i pregršt motiva da se nastavi svoj put prema nogometnim razinama kojima svojim talentom pripada nedvojbeno će biti značajan adut Bijelo-plavih. Uoči utakmice protiv Rijeke zakočila ga je ozljeda, upitan će biti i za ogled s Istrom 1961 zbog čega mu na prvom mjestu želimo da ga zdravlje posluži, a onda da ga prati i sreća kako bi ostvario svoje nogometne snove. Nadamo da će dio njih dosanjati i u bijelo-plavom dresu. Fio, sretan ti rođendan!