Ovim putem još jednom pozivamo povjerenika za suce gospodina Brunu Marića i Komisiju nogometnih sudaca HNS-a na ravnopravan tretman prema svim akterima hrvatskog nogometa i ponašanje koje će pratiti kvalitetu koju igrači/klubovi pokazuju na travnjaku.

Nogometni klub Osijek ovim putem izražava nezadovoljstvo tumačenjem i interpretacijom Komisije nogometnih sudaca HNS-a koja je za situaciju iz 71. minute utakmice između NK Osijek i HNK Gorica zaključila: “Incident u kaznenom prostoru NK Gorice nije prekršaj prema pravilima nogometne igre (PNI). Vrlo dobro pozicionirani sudac u terenu za igru ispravno je procijenio da ne postoji prekršaj braniča Gorice. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke promijenio je svoju odluku i neispravno dodijelio kazneni udarac. Analizom incidenta, slijedeći smjernice PNI-e, razvidno je da napadač rukama “nedozvoljeno“ drži braniča, okreće se za igranom loptom i zapinje za ispruženu nogu braniča. Razmatrajući da je napadač inicirao kontakt, da je kontakt jasno laganog intenziteta, KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu “najstrože kazne“. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neispravnom, potpuno suprotnom primjeni VAR protokola”.

Neravnopravan tretman u javnom prostoru

Svjesni smo uloge gospodina Bruna Marića i Komisije nogometnih sudaca kao i brojnih pritisaka s kojima su suočeni, ali jasno i nedvosmisleno želimo poručiti da nećemo dozvoliti neravnopravan tretman kojeg prema našem klubu navedeni imaju u javnom prostoru. Ostat ćemo dosljedni pa kao i do sada nećemo na razini kluba komentirati odluke sudaca na terenu, ali ne možemo još jednom prešutjeti ponižavajuća tumačenja i interpretacije prema NK Osijek, a kojima se želi diskreditirati rezultat ostvaren na travnjaku. I prošle sezone smo se nerijetko čudili načinu na koji se u javnom prostoru, od strane Komisije nogometnih sudaca HNS-a, komentiraju i interpretiraju odluke u korist ili na štetu nekog kluba, a isto će se, sudeći po posljednjoj “interpretaciji” očito nastaviti i u aktualnoj sezoni.

Jasno povlačenje i udarac po nozi

Na “interpretaciju” sporne situacije kod dosuđenog kaznenog udarca možemo samo poručiti da nas Komisija nogometnih sudaca HNS-a prestane činiti slijepima pored zdravih očiju, a ovim putem ih pozivamo i na javno sučeljavanje na kojem će hrvatskoj nogometnoj javnosti detaljno obrazložiti i pokazati kako to naš napadač rukama “nedozvoljeno” drži braniča i zapinje za ispruženu nogu suparničkog braniča, kojom nota bene suparnički branič nije igrao loptom već je sapleo našeg napadača (što možete vidjeti na fotografijama u nastavku) u trenutku kada je bio u stopostotnoj prilici za postizanje pogotka, odnosno zašto potpuno ignoriraju povlačenje našeg igrača jasno vidljivog na fotografiji u nastavku.

Također, ovim putem još jednom pozivamo gospodina Brunu Marića i Komisiju nogometnih sudaca HNS-a na ravnopravan tretman prema svim akterima hrvatskog nogometa i ponašanje koje će pratiti kvalitetu koju igrači/klubovi pokazuju na travnjaku, a ne da jedina konstanta bude njihova slobodna volja u interpretaciji pojedinih događaja na travnjaku.