U Kulturnom centru u Osijeku u petak od 18.30 sati bit će predstavljena knjiga koja na 305 stranica donosi priču o osječkim “Crno-bijelima“ kao prethodniku NK Osijek.

U petak 23. rujna u Kulturnom centru Osijek (Ul. Kneza Trpimira 2/A) od 18.30 sati bit će održana promocija knjige “Tempo, Slavija!” koja donosi priču o osječkim “Crno-bijelima”, prethodniku NK Osijek. Knjiga obuhvaća povijest nogometa u Osijeku s posebnim naglaskom na prethodnika današnjeg NK Osijek i obuhvaća cjelokupnu povijest Sport kluba Slavije od 1916. do 1941. godine i priča o najboljem klubu Slavonije i Baranje u tom razdoblju.

305 stranica, 276 ilustracija

Klub koji je iznjedrio reprezentativce Lechnera i Dupca, ali i mnoge druge legendarne nogometaše grada na Dravi o kojima se do sada nije puno čulo. Autor Tomislav Buljubašić na 305 stranica uz 276 ilustracija ispričao je priču o klubu od prvih utakmica do naprasnog gašenja, uz pregled svih sezona, kratke biografije najboljih igrača, statistiku nastupa u državnoj ligi i pregled svih verificiranih igrača. Knjigu će moguće kupiti online na https://www.doloco.eu/homepage/.